gamer holding a nintendo switch

In de huidige gaming-wereld, waar digitale aankopen steeds meer de overhand krijgen, vormt de beperkte opslagruimte van consoles zoals de Nintendo Switch een groeiend probleem voor vele gamers. De switch, geliefd om zijn flexibiliteit en draagbaarheid, staat spelers toe overal en altijd hun favoriete games te spelen. Maar wat doe je als je ruimte op je console op is en je toch die nieuwe, spannende game wilt downloaden? In deze uitgebreide gids nemen we je mee door verschillende strategieën om je digitale bibliotheek te beheren, zodat je nooit hoeft te kiezen tussen welke games je behoudt en welke je opoffert. Voor de ware game-enthousiast is kennis over effectief ruimtebeheer essentieel om een rijke en ononderbroken spelervaring te waarborgen.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. De Digitale Dilemma: Ruimte Maken op Je Console
 3. Geavanceerd Ruimtebeheer: De Rol van microSD-Kaarten
 4. Herinstallatie van Games: Terug naar de Actie
 5. Slotwoord

De digitale dilemma: ruimte maken op je console

Methode 1: een game archiveren

Archiveren is een elegante oplossing die Nintendo Switch-spelers in staat stelt om waardevolle console-ruimte vrij te maken zonder de permanente verwijdering van hun digitale games. Deze methode is ideaal voor games die je momenteel niet speelt, maar in de toekomst wellicht weer wilt oppakken. Het proces is eenvoudig en gebruikersvriendelijk, waardoor je snel ruimte kunt vrijmaken voor nieuwe avonturen.

Stappen om een game te archiveren:

 1. Navigatie: Begin op het hoofdscherm van je Nintendo Switch. Gebruik de joystick om naar het icoon van de game te navigeren die je wilt archiveren.
 2. Toegang tot Opties: Druk op de ‘+’ of ‘-‘ knop op je controller. Dit brengt je naar het menu met spelopties.
 3. Kies voor Archiveren: Scroll naar het tabblad ‘Gegevensbeheer’ en selecteer ‘Archiveer Programma’.
 4. Bevestiging: Na een waarschuwingsprompt moet je de actie bevestigen. Het spel wordt nu gearchiveerd, waardoor ruimte vrijkomt, maar het icoon blijft op je startscherm staan voor toekomstige toegang.

Methode 2: een game volledig verwijderen

Voor games die je niet ziet jezelf in de nabije toekomst herinstalleren, kan het volledig verwijderen een betere optie zijn. Dit verwijdert de game en alle bijbehorende gegevens van je console, waardoor je direct een significante hoeveelheid ruimte vrijmaakt.

Stappen om een game volledig te verwijderen:

 1. Selecteer de Game: Ga naar het icoon van de game die je wilt verwijderen op het hoofdscherm van de Switch.
 2. Open Game Opties: Druk op de ‘+’ of ‘-‘ knop op je controller om het optiemenu te openen.
 3. Verwijdering: Navigeer naar ‘Gegevensbeheer’ en selecteer ‘Verwijder Software’.
 4. Bevestig Actie: Je wordt gevraagd om de verwijdering te bevestigen. Na bevestiging wordt de game permanent van je console verwijderd.

Wat Gebeurt Er met mijn gamegegevens?

Een veelvoorkomende zorg bij het archiveren of verwijderen van games is het potentieel verlies van spelvoortgang. Gelukkig heeft Nintendo dit in overweging genomen. Beide methoden bewaren je opgeslagen gegevens en spelvoortgang veilig op de console. Dit betekent dat wanneer je besluit een spel te herinstalleren, je precies verder kunt gaan waar je gebleven was. Bovendien, voor leden van Nintendo Switch Online, worden opgeslagen gegevens gesynchroniseerd en bewaard in de cloud, waardoor je een extra laag beveiliging hebt tegen dataverlies.

Door deze methoden te begrijpen en toe te passen, kun je het meeste uit je Nintendo Switch-ervaring halen, vrij van de zorgen rond beperkte opslagruimte. Of je nu kiest voor archiveren of verwijderen, je bent nu uitgerust met de kennis om je digitale bibliotheek te beheren als een pro.

Heb je meer ruimte nodig, maar wil je geen games verwijderen, doe dat het volgende

Het toevoegen van een microSD-kaart aan je Nintendo Switch is een effectieve strategie om de opslagcapaciteit van je console aanzienlijk uit te breiden. Dit stelt je in staat om een grotere digitale gamebibliotheek te onderhouden zonder voortdurend games te hoeven archiveren of verwijderen. Hieronder verkennen we hoe je een microSD-kaart kunt selecteren, installeren en optimaal kunt benutten.

Een microSD-kaart installeren en gebruiken

1. Kies de Juiste microSD-kaart: Voor de Nintendo Switch zijn microSDHC of microSDXC kaarten aanbevolen. Deze kaarten bieden voldoende opslagruimte, variërend van 32GB tot wel 2TB. Voor de gemiddelde gamer is een kaart van 128GB tot 256GB vaak een goede balans tussen kosten en opslagcapaciteit. Het is ook verstandig om te kiezen voor kaarten met een hoge lees- en schrijfsnelheid om de laadtijden van games te minimaliseren.

2. Plaatsen van de microSD-kaart: Zet je Nintendo Switch uit voordat je de microSD-kaart plaatst. De sleuf voor de microSD-kaart bevindt zich onder de standaard aan de achterkant van de console. Open het klepje, plaats de microSD-kaart met de labelzijde naar de console gericht, en druk zachtjes tot het klikt.

3. Data Overzetten: Na het plaatsen van de kaart, kun je games en andere data van het interne geheugen van de Switch naar de microSD-kaart verplaatsen. Dit doe je via ‘Systeeminstellingen’ > ‘Gegevensbeheer’ > ‘Gegevens verplaatsen tussen de console en een microSD-kaart’. Het is aan te raden om games die je niet vaak speelt of grote games die veel ruimte innemen, naar de microSD-kaart te verplaatsen. Dit houdt het interne geheugen van je Switch vrij voor je meest gespeelde games en applicaties die je snel wilt kunnen starten.

4. Beheer van de Opslagruimte: Regelmatig je opslagruimte controleren en beheren helpt om een optimale gaming ervaring te behouden. Bewaar essentiële apps en je meest gespeelde games op het interne geheugen voor snellere toegang en laadtijden. Minder frequent gespeelde games kunnen op de microSD-kaart worden bewaard.

Herinstallatie van games

Na het vrijmaken van ruimte of het uitbreiden van je opslagcapaciteit met een microSD-kaart, wil je misschien enkele van je eerder gearchiveerde of verwijderde games herinstalleren. Gelukkig maakt Nintendo het eenvoudig om weer toegang te krijgen tot je digitale games.

Games opnieuw downloaden via de eshop

1. Voor Gearchiveerde Games: Voor games die je hebt gearchiveerd, kun je simpelweg het icoon op het startscherm selecteren. Dit zal je direct naar de Nintendo eShop leiden, waar je de optie krijgt om de game opnieuw te downloaden.

2. Voor Volledig Verwijderde Games: Als je een game volledig hebt verwijderd, zul je deze opnieuw moeten vinden in de Nintendo eShop. Volg deze stappen:

 • Open de eShop vanaf het startscherm van je Switch.
 • Selecteer het gebruikersprofiel dat de game oorspronkelijk heeft gekocht.
 • Klik op je gebruikersicoon in de rechterbovenhoek van het scherm om je accountinstellingen te openen.
 • Scroll naar ‘Opnieuw downloaden’. Hier vind je een lijst met alle games die je eerder hebt gekocht maar die momenteel niet op je console zijn geïnstalleerd.
 • Zoek de game die je opnieuw wilt downloaden en selecteer het wolk-icoon om de download te starten.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je favoriete games altijd beschikbaar zijn, ongeacht hoe je je console’s opslagruimte beheert. Dit maakt het eenvoudiger dan ooit om je gamebibliotheek te beheren en te genieten van een ononderbroken spelervaring op je Nintendo Switch.

Wil je nou nooit onze updates missen, lees hier meer updates over de nintendo switch