Pokémon legends: Z-A: releasedatum en alles wat we tot nu toe weten

In februari 2024 werd tijdens Pokémon Presents de nieuwe game Pokémon Legends: Z-A aangekondigd, als het tweede spel in de Pokémon Legends-serie. Hoewel er nog maar weinig details bekend zijn over deze gloednieuwe game van Game Freak en The Pokémon Company, hebben we de beschikbare informatie voor je verzameld en overzichtelijk op een rijtje gezet. Natuurlijk zullen we deze informatie blijven bijwerken naarmate er meer bekend wordt.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Trailer Pokemon Legends Z-A The Pokémon Company

Hier is alles wat we tot nu toe weten over Pokémon Legends: Z-A.

Over Pokémon legends: Z-A

Setting van Pokémon legends: Z-A

Pokémon Legends: Z-A speelt zich af in Lumiose City, de centrale “grote” stad van de Kalos-regio uit Pokémon X & Y. Nintendo heeft specifiek aangegeven dat het gaat om “een nieuw avontuur dat zich volledig binnen Lumiose City afspeelt”. In de trailer zien we een dia met ‘Stedenbouwkundig Plan – Lumiose City’, met verschillende futuristisch ogende blauwdrukken en oudere tekeningen van de stad.

pokemon legends z-a lumiose city
Image: The Pokémon Company

Gameplay van Pokémon legends: Z-A

Over de gameplay van Pokémon Legends: Z-A is nog maar weinig bekend. Als we uitgaan van Pokémon Legends: Arceus, is het mogelijk dat we grote open gebieden kunnen verkennen en Pokémon kunnen vangen zonder een menu te gebruiken. Het “Stedenbouwkundig Plan”, dat in de trailer naar voren kwam, samen met de verklaring van Nintendo dat het spel zich volledig in Lumiose City afspeelt, suggereert dat er veranderingen kunnen zijn ten opzichte van het vorige Legends-spel.

Nieuwe Pokémon in Pokémon legends: Z-A

Er zijn momenteel geen nieuwe Pokémon onthuld voor Legends: Z-A. Echter, het is aannemelijk dat we nieuwe ‘mons zullen zien in het aankomende Pokémon-spel, vergelijkbaar met de Hisuian-vormen die geïntroduceerd werden in Pokémon Legends: Arceus.

Terugkerende Pokémon

Hoewel we nog geen bevestigde lijst hebben van terugkerende Pokémon voor Legends: Z-A, kunnen we op basis van de teasertrailer enkele gegronde gissingen maken. Pikachu speelt uiteraard een grote rol in de trailer, maar we zien ook veel Pokémon die hun debuut maakten in Pokémon X & Y, samen met enkele Pokémon uit verschillende generaties.

Mega evoluties keren terug in Pokemon legends Z-A

Mega Evoluties lijken hun terugkeer te maken in Legends: Z-A. Aan het einde van de eerste trailer verschijnt kort het symbool van de Mega Evolutie steen. Dit mechaniek werd voor het eerst geïntroduceerd in Generatie VI in X & Y en opnieuw gebruikt in Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire.

Releasedatum van Pokemon legends Z-A

The Pokémon Company lanceert Pokémon Legends: Z-A wereldwijd in 2025 op Nintendo Switch-systemen. Het spel zal een gelijktijdige release krijgen, wat al een tijdje gebruikelijk is voor Pokémon-spellen.

pokemon legends z-a release date
Image: The Pokémon Company

Veelgestelde vragen over Pokemon legends Z-A

Wat is Pokémon legends?

Pokémon Legends is een nieuwe benadering van de Pokémon-formule, geïntroduceerd in 2022 met Pokémon Legends: Arceus. Legends: A-Z is het tweede spel in de Legends-serie. Deze spellen zijn nog steeds RPG’s waarin je Pokémon vangt, maar ze wijzigen de basisformule aanzienlijk.

Waarom heet het Pokémon legends: Z-A?

De exacte reden achter de naam Pokémon Legends: Z-A is nog onbekend. Echter, er zijn enkele theorieën, zoals de verwijzing naar Zygarde, de mogelijkheid van een oproep naar een nooit verschenen derde spel in de X & Y-serie, of een verwijzing naar het personage AZ uit Pokémon X & Y.

Komt Pokémon legends: Z-A uit op Switch 2?

Er is nog niets bekend over een release op een mogelijke opvolger van de Switch, maar gezien de geruchten dat de opvolger van de Switch in 2025 zou kunnen lanceren.

Blijf hier op de hoogte van het laatste game nieuws.