nintendo switch

Het aansluiten van een Nintendo Switch op een tv biedt een meeslepende gamingervaring, waardoor je kunt genieten van je favoriete games op een groot scherm. Of je nu een doorgewinterde gamer bent of nieuw bent met de Nintendo Switch, het proces om de console op een tv aan te sluiten is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. In deze tekst leiden we je door de benodigde stappen, geven we waardevolle tips en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Stappenplan voor het aansluiten van een Nintendo Switch op een TV

 1. Voorbereiding
  • Zorg ervoor dat je Nintendo Switch volledig is opgeladen of dat deze aangesloten is op de voeding via de meegeleverde AC-adapter.
  • Maak de rechter- en linker-Joy-Con-controller los van het systeem. Als de Joy-Con-controllers voorheen nog niet zijn vastgemaakt aan het systeem, moeten ze eerst worden geregistreerd op het systeem voordat ze als draadloze controllers gebruikt kunnen worden.
 2. Sluit het Dock aan op de TV
  • Open de deksel aan de achterkant van het dock, ook wel de houder genoemd.
  • Sluit de USB-kabel van de Nintendo Switch-voeding aan op de bovenste aansluiting van de houder, AC ADAPTER genaamd, en sluit het andere uiteinde van de voeding aan op een stopcontact.
  • Sluit het ene uiteinde van de HDMI-kabel aan op de onderste ingang van de houder, “HDMI OUT” genoemd. Sluit vervolgens het andere uiteinde aan op een HDMI-poort van je televisie of monitor.
  • Sluit de deksel aan de achterkant van de houder.
 3. Positioneer en plaats het systeem in het Dock
  • Positioneer het systeem zo dat het LCD-scherm dezelfde richting op staat als de voorzijde van de houder en plaats het systeem vervolgens in de houder.
  • Zodra het systeem in de houder zit, gaat het LCD-scherm uit.
 4. TV Instellingen
  • Zet de tv aan en selecteer het juiste HDMI-kanaal, overeenkomstig met de HDMI-poort waarop je het dock hebt aangesloten.

Waardevolle Tips

 • Gebruik een hoogwaardige HDMI-kabel: Voor de beste beeldkwaliteit is het aan te raden een hoogwaardige HDMI-kabel te gebruiken die 4K en HDR ondersteunt, zelfs als de Switch deze resoluties niet bereikt, om toekomstbestendig te zijn.
 • Update je Switch: Zorg ervoor dat je Nintendo Switch up-to-date is met de laatste software-updates voor een optimale prestatie en compatibiliteit.
 • Juiste Dock plaatsing: Plaats het dock in een goed geventileerde ruimte om oververhitting van de console te voorkomen.

Veelgestelde Vragen over het aansluiten van een Nintendo switch op je tv

 1. Kan ik de Nintendo Switch aansluiten op een tv zonder het dock? Ja, maar je hebt een speciale adapter nodig die de USB-C poort van de Switch verbindt met een HDMI-ingang op de TV. Dit wordt niet officieel ondersteund door Nintendo en kan de garantie beïnvloeden.
 2. Waarom verschijnt er geen beeld op mijn tv nadat ik de Switch heb aangesloten? Controleer of de HDMI-kabel en de voedingskabel correct zijn aangesloten en of je tv is ingesteld op het juiste HDMI-kanaal. Controleer ook of het dock goed is aangesloten op de stroomvoorziening en of de Switch correct in het dock is geplaatst.
 3. Kan ik mijn Nintendo Switch op een oudere tv zonder HDMI-aansluiting aansluiten? Voor tv’s zonder HDMI-ingang kun je een HDMI-naar-composiet of HDMI-naar-component adapter gebruiken. Houd er rekening mee dat de beeldkwaliteit aanzienlijk lager zal zijn en dat niet alle functies ondersteund worden.

Door deze stappen te volgen, kun je jouw Nintendo Switch moeiteloos aansluiten op een tv en genieten van een rijke, meeslepende game-ervaring. Met deze tips en antwoorden op veelgestelde vragen ben je goed voorbereid op urenlang speelplezier.

Lees hier meer over alle tips & tricks