Hoeveel X BOX series X zijn er verkocht?

Xbox series x

Microsoft heeft onlangs onthuld dat het meer dan 21 miljoen exemplaren van de Xbox Series X- en S-consoles heeft verkocht, volgens een aankondiging tijdens een recente Braziliaanse Xbox-presentatie. Hoewel het bedrijf doorgaans terughoudend is met het delen van verkoopcijfers, gaf deze presentatie inzicht in het succes van de Xbox Series-consoles.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Uit de beschikbare gegevens, gedeeld door Twitter-gebruiker Idle Sloth, blijkt niet exact hoeveel individuele Series S- of X-consoles Microsoft heeft verkocht. Het bedrijf heeft echter wel een totaalaantal van meer dan 21 miljoen aangekondigd. Interessant is dat Microsoft meldt dat 48 procent van de Series S-klanten nieuw zijn op het Xbox-platform, wat aangeeft dat de console aanzienlijke interesse heeft gegenereerd onder nieuwe gebruikers.

Naast de Xbox Series-consoles heeft Microsoft ook aangegeven dat het in totaal meer dan 79 miljoen Series- en One-consoles heeft verkocht. Deze totale verkoopcijfers omvatten 58 miljoen Xbox One-consoles en de eerder genoemde 21 miljoen Series-spelcomputers. Het is relevant op te merken dat deze verkoopcijfers overeen lijken te komen met eerdere uitspraken van Microsoft, waarin ze aangeven dat de PlayStation 4 meer dan twee keer zoveel is verkocht als de Xbox One.

De presentatie bevatte ook boeiende gegevens over het pc-landschap van Microsoft, waarbij werd onthuld dat er maar liefst 248,6 miljoen actieve ‘Windows gaming-pc’s’ zijn. Daarnaast maken 168,3 miljoen gebruikers maandelijks gebruik van de Windows Store, wat vorig jaar een groei van drie procent betekent. Binnen deze gebruikersgroep maakt een indrukwekkende 15,6 miljoen mensen maandelijks gebruik van de Xbox-pc-app, wat wijst op een jaarlijkse groei van twintig procent.

Wat betreft het Game Pass-abonnement, heeft Microsoft enthousiast gemeld dat het nu meer dan vierhonderd consolegames en ruim driehonderd pc-games in het abonnement heeft opgenomen. Bovendien kunnen meer dan driehonderd van deze games worden gestreamd. Opmerkelijk is ook de groei van gamestreaming in Zuid-Korea, waar volgens Microsoft één op de drie gebruikers exclusief gebruikmaakt van gamestreaming. Dit staat in contrast met eerdere uitspraken van het bedrijf, waarin werd aangegeven dat gamestreaming nog beperkt werd gebruikt.

Blijf op de hoogte van het laatste Xbox nieuws en lees hier meer en blijf op de hoogte van de laatste updates.