xbox seris s and xbox series x

De Xbox Series X en Series S hebben zich nu gevestigd als de standaardconsoles in de Xbox-familie. Desalniettemin blijven de Xbox One-consoles uit de laatste generatie aantrekkelijke opties. Ze bieden nog steeds compatibiliteit met een breed scala aan Xbox-games en hebben toegang tot diensten zoals Xbox Game Pass en Microsofts Cloud Gaming.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Bovendien zijn de Xbox One S, Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition nog steeds gemakkelijk verkrijgbaar bij eBay en diverse wederverkopers, vaak tegen aantrekkelijke prijzen. De vraag rijst echter:

Welke Xbox One moet je kiezen?

Hieronder geven we een overzicht om je te helpen bij het nemen van een weloverwogen aankoopbeslissing.

Xbox One X

De Xbox One X vertegenwoordigt de krachtigste console binnen de laatste generatie Xbox-systemen. Met indrukwekkende specificaties levert deze console volledige 4K-gaming visuals op 60fps, aangedreven door een grafische verwerkingseenheid met 40 aangepaste compute units op 1,172GHz. De acht aangepaste x86-kernen draaien op 2,3GHz, en het royale geheugen van 12GB GDDR5 RAM met een bandbreedte tot 326GB/s biedt ontwikkelaars de nodige middelen voor complexe en gedetailleerde games.

SpecificatiesXbox One X
Grafische krachtVolledige 4K bij 60fps
CPUAcht aangepaste x86-kernen op 2,3GHz
Geheugen12GB GDDR5 RAM met 326GB/s
Opslag1TB HDD
CompatibiliteitXbox, Xbox 360, originele Xbox-games
Prijs (tweedehands)Aantrekkelijk geprijsd
Specificaties van Xbox One X

Hoewel de Xbox Series X en Series S nu de nieuwste generatie vertegenwoordigen, blijft de Xbox One X een krachtige optie voor gamers die topprestaties en verbluffende graphics willen ervaren. Tweedehands exemplaren zijn nog steeds beschikbaar tegen aantrekkelijke prijzen, waardoor het een waardevolle investering is voor een indrukwekkende gamingervaring. lees hoeveel Xbox series X er al verkocht zijn.

Xbox One S

De Xbox One S, een solide instapmodel binnen de laatste generatie Xbox-consoles, biedt een uitgebalanceerde mix van gaming en home entertainment mogelijkheden tegen aantrekkelijke prijzen.

SpecificatiesXbox One S
Grafische mogelijkhedenTot 1080p bij 60fps
CPUAcht aangepaste x86-kernen op 1,75GHz
Geheugen8GB DDR3 RAM met 68GB/s bandbreedte
Opslag1TB HDD
CompatibiliteitXbox, Xbox 360, originele Xbox-games
Home Entertainment4K Ultra HD Blu-ray met HDR-beeldtechnologie
Prijs (tweedehands)Aantrekkelijk geprijsd
Specificaties van Xbox One S

De Xbox One S biedt een degelijke gamingervaring met een maximale resolutie van 1080p en 60fps. Wat het onderscheidt, is de toevoeging van 4K Ultra HD Blu-ray met HDR-ondersteuning, waardoor het niet alleen een gamingconsole is, maar ook een veelzijdige home entertainment hub. Tweedehands exemplaren zijn nog steeds beschikbaar tegen redelijke prijzen, waardoor de Xbox One S een aantrekkelijke keuze blijft voor diegenen die op zoek zijn naar een betaalbare, allround console-ervaring.

Xbox One S All-Digital Edition

De Xbox One S All-Digital Edition behoudt alle kenmerken van de standaard Xbox One S, maar onderscheidt zich door het ontbreken van een disc drive. Dit betekent dat het geen fysieke games kan afspelen of Blu-rays, maar het behoudt toch zijn aantrekkelijke eigenschappen.

SpecificatiesXbox One S All-Digital Edition
Grafische mogelijkhedenTot 1080p bij 60fps
CPUAcht aangepaste x86-kernen op 1,75GHz
Geheugen8GB DDR3 RAM met 68GB/s bandbreedte
Opslag1TB HDD
CompatibiliteitXbox, Xbox 360, originele Xbox-games
Home EntertainmentGeen ondersteuning voor fysieke discs (alleen digitaal)
Prijs (tweedehands)Aantrekkelijk geprijsd
Specificaties van Xbox One S All-Digital Edition

De Xbox One S All-Digital Edition biedt een kostenefficiënte optie voor gamers die volledig digitaal willen gaan en geen behoefte hebben aan fysieke game discs. Hoewel het niet de mogelijkheid heeft om Blu-rays af te spelen, behoudt het zijn capaciteiten voor gaming en home entertainment. Tweedehands exemplaren zijn vaak beschikbaar tegen aantrekkelijke prijzen, waardoor het een geschikte keuze is voor diegenen die de voorkeur geven aan een volledig digitale ervaring.

Maar welke Xbox moet ik nou kiezen

In conclusie blijft de keuze tussen de Xbox One X, Xbox One S All-Digital Edition en Xbox One S afhankelijk van individuele voorkeuren, budgetten en behoeften. Voor wie streeft naar ongeëvenaarde grafische prestaties en een rijke gamingervaring, is de Xbox One X een krachtige keuze, zij het tegen een mogelijk hogere prijs, zelfs op de tweedehandsmarkt.

De Xbox One S All-Digital Edition daarentegen biedt een kostenefficiënte optie voor degenen die de voorkeur geven aan een volledig digitale gamingervaring en geen noodzaak zien voor fysieke game discs. Het ontbreken van een disc drive maakt het echter minder geschikt voor diegenen die ook Blu-rays willen afspelen.

Voor degenen die een gebalanceerde gaming- en home entertainmentervaring zoeken tegen een betaalbare prijs, blijft de Xbox One S een solide keuze. Met 4K Ultra HD Blu-ray, HDR-beeldtechnologie en een concurrerend prijskaartje blijft het een veelzijdige console die geschikt is voor zowel gaming als thuisamusement.

Hoewel deze modellen uit de laatste generatie Xbox-consoles niet langer de nieuwste zijn, bieden ze nog steeds waarde en zijn ze verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen op de tweedehandsmarkt. De beslissing om te upgraden naar de nieuwste Xbox Series S of X kan ook worden overwogen, afhankelijk van individuele behoeften en budgettaire overwegingen. Een grondige afweging van de specificaties en functies van elk model kan uiteindelijk leiden tot de ideale keuze voor een bevredigende en geavanceerde game-ervaring. En lees hier onze blog over de vergelijking tussen een Xbox en een playstation 5.

Blijf op de hoogte van het laatste Xbox nieuws en lees hier meer en blijf op de hoogte van de laatste updates.