NVIDIA en microsoft logos

Microsoft en Xbox hebben onlangs een deal gesloten met NVIDIA die voor opschudding zorgt in de gamingwereld. In een persbericht kondigen Microsoft en NVIDIA aan dat leden van NVIDIA GeForce NOW cloud gaming wereldwijd games van de Xbox Game Studios kunnen streamen. Dit betekent dat het nu mogelijk is om direct Gears 5 te spelen via GeForce NOW. Vanaf 25 mei kunnen leden ook genieten van andere games zoals Deathloop, Grounded en Pentiment. Microsoft benadrukt dat dit slechts het begin is van een ambitieuze 10-jarige samenwerking met NVIDIA, waarbij pc-games van Xbox Game Studios en Bethesda beschikbaar worden gesteld voor GeForce NOW-leden. Binnenkort worden er meer releasedata aangekondigd.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

GeForce NOW-leden kunnen pc-titels van Xbox Game Studios en Bethesda streamen die zijn aangeschaft via Steam of de Epic Games Store (voor in aanmerking komende games) op pc, Mac, SHIELD TV en Android-apparaten, of door play.geforcenow.com te bezoeken op Chromebook en iOS Safari. Bovendien werken de teams aan de ondersteuning van games die zijn aangeschaft via de Microsoft Store, wat in de komende maanden beschikbaar zal zijn.

Monopolipositie van Microsoft op de console cloud gaming markt

De timing van deze samenwerking is niet toevallig. In januari 2022 kondigde Microsoft aan dat ze van plan waren Activision-Blizzard-King over te nemen voor 69 miljard dollar. Deze uitgever staat bekend om beroemde games zoals Call of Duty, World of Warcraft, Candy Crush en Overwatch. Verschillende onafhankelijke overheidsorganen hebben de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar deze voorgenomen overname, omdat er zorgen zijn gerezen over een mogelijke monopoliepositie van Microsoft op de console- en cloud gaming-markt. Het tempo waarin Microsoft nu diverse 10-jarige partnerschappen met cloud gaming-diensten aangaat, lijkt een reactie te zijn op deze zorgen. Dit sluit ook aan bij de visie die al langer wordt nagestreefd onder leiding van de CEO van Microsoft Gaming, Phil Spencer: Play Anywhere!

De samenwerking met GeForce NOW is het eerste in een reeks partnerschappen die we activeren om onze pc-games wereldwijd beschikbaar te maken via verschillende cloud gaming-services, te beginnen met NVIDIA GeForce NOW en in de toekomst met Boosteroid, Ubitus, EE en Nware. We blijven ons inzetten om bestaande titels van Xbox Game Studios en Bethesda uit te brengen, evenals toekomstige pc-games van Activision Blizzard zodra de overname door Microsoft is voltooid.

Al met al is de samenwerking met NVIDIA een positieve ontwikkeling. Hoewel exclusieve games voor sommige spelers en partijen belangrijk zijn, is een toegankelijk Xbox-ecosysteem en een grote spelersbasis misschien wel relevanter voor de vitaliteit van de gaming-industrie. Lees hier het laatste Xbox nieuws!