Zelda Tears of the Kingdom is in Europa de snelst verkopende Nintendo-game ooit

zelda tears of the kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom heeft een ongekend succesvolle start gekend in Europa, waar het spel in slechts drie dagen tijd meer dan tien miljoen keer over de toonbank is gegaan. Dit maakt het spel de snelst verkopende Nintendo-game ooit in de geschiedenis van zowel de Benelux als heel Europa. Hoewel er geen specifieke verkoopcijfers bekend zijn gemaakt voor deze markten, is het duidelijk dat Zelda: Tears of the Kingdom een fenomenale ontvangst heeft gekregen.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

De populariteit van dit langverwachte vervolg op Breath of the Wild beperkt zich echter niet alleen tot Europa. In de Verenigde Staten heeft het spel eveneens alle verkooprecords verbroken en wordt het daar ook bestempeld als de snelst verkopende Nintendo-game aller tijden. Van de tien miljoen verkochte exemplaren zijn er maar liefst vier miljoen in Amerika over de toonbank gegaan. Hoewel specifieke verkoopcijfers voor de Benelux en Europa niet zijn vrijgegeven, kan worden aangenomen dat de populariteit in deze regio’s vergelijkbaar is met die in de Verenigde Staten.

Wereldwijd ongekend succes Tears of the Kingdom

Niet alleen in Europa en de Verenigde Staten heeft The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom een ongekend succes behaald, maar wereldwijd is het spel ook de snelst verkopende titel binnen de gehele The Legend of Zelda-serie. Met een totaal van 130 miljoen verkochte games van deze populaire franchise in maart van dit jaar, versterkt Tears of the Kingdom de positie van Zelda als een van de meest geliefde en succesvolle gamereeksen aller tijden.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom werd op 12 mei gelanceerd exclusief voor de Nintendo Switch, en fans hebben er reikhalzend naar uitgekeken sinds de aankondiging door Nintendo in 2019. Het spel biedt een adembenemende open wereld-ervaring en heeft op het moment van schrijven een indrukwekkende Metacritic-score van 96, wat wijst op lovende recensies van zowel critici als spelers. Hieronder is onze persoonlijke review te vinden van Tech-Ones:

De game bouwt voort op de sterke basis van Breath of the Wild en voegt diverse nieuwe en creatieve elementen toe. Dit is precies wat we gewend zijn van Nintendo en waar de doelgroep zo van houdt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel gamers reikhalzend uitkeken naar de release op 12 mei. Wat betreft de visuele presentatie overstijgt Tears of the Kingdom zelfs de hooggespannen verwachtingen die door Breath of the Wild waren gecreëerd. Hoewel de verschillen niet enorm zijn, hebben we toch een merkbare verbetering opgemerkt. Een opvallend aspect is de gelaagdheid van de spelwereld, waarbij eilanden boven je hoofd zweven. Dit geeft een gevoel van diepte en maakt de wereld levendiger en rijker. Elk eiland verrast met zijn unieke kleuren en stijlen, waardoor spelers voortdurend worden uitgedaagd en betoverd.

Onze mening over Tears of the Kingdom

Met zoveel positieve elementen kunnen we met vertrouwen zeggen dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom een meeslepende en heerlijke game is, die binnen enkele weken zonder twijfel een must-have zal zijn. Dit geldt zelfs voor degenen die zichzelf niet tot de ‘Zelda-fans’ rekenen. Het spel belooft een onvergetelijk avontuur te bieden dat zowel nieuwe als ervaren spelers zal bekoren. Wil je nou nooit onze updates missen, lees hier meer updates over de nintendo switch of het laatste game nieuws.