Alles wat we weten over ‘Destiny 2: The Final Shape’

destiny 2 the final shape

Image credit: Bungie

The final shape gameplay

Destiny 2 nadert zijn einde, althans, een deel ervan. De Light and Darkness-saga, die begon in 2014 met de release van de eerste Destiny, eindigt dit jaar met The Final Shape, de meest ambitieuze uitbreiding van Destiny 2 tot nu toe. Hier is alles wat we erover weten.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

De Destiny-serie volgt het verhaal van The Traveler, een mysterieuze bolvormige entiteit, en de strijd van zijn Guardians tegen duistere krachten die het Licht voor zichzelf willen hebben. Deze krachten omvatten de Darkness en de Witness, een krachtig wezen dat het Black Fleet aanvoert en de overkoepelende hoofdschurk van deze saga is.

Na de gemengde ontvangst van de Lightfall-uitbreiding en creatieve veranderingen bij Bungie, zijn de verwachtingen hoog. Ervaren Guardians hopen op een groots einde dat alle tijd en geld waard is. Nieuwkomers kunnen nog steeds gratis beginnen dankzij Bungie’s inspanningen om nieuwe spelers aan te trekken.

Destiny 2 voor gamers die niet bekend zijn met de game

Destiny 2 is een ‘looter shooter’ actie-RPG, vergelijkbaar met Diablo maar dan als FPS. Naast schieten en betere uitrusting krijgen, zijn melee- en magische gevechten belangrijk. Er is ook veel verkenning en interactie met personages die lore en expositie bieden.

Destiny 2 is een online game, vriendelijk voor solo-spelers dankzij een solide matchmaking-systeem en naadloze online gebieden, maar teamwerk wordt verwacht. Bungie heeft eenvoudige maar bevredigende schiet- en vaardigheidsmechanica ontwikkeld die enkele van de beste power-fantasieën in de industrie mogelijk maken. Als je zowel sci-fi als space opera’s geweldig vindt, moet je het proberen.

Releasedatum Destiny 2 the final shape

Na een grote vertraging die de start van 2024 in de weg stond, lanceert Destiny 2: The Final Shape op 4 juni 2024. Het is dus al beschikbaar om te spelen. Dit markeert het begin van een groot en hopelijk leuk zomerseizoen voor het spel en zijn vele spelers.

Op dezelfde dag lanceren Lucasfilm Games en Zynga’s Star Wars: Hunters op Nintendo Switch en mobiele telefoons, en gaat de nieuwe Star Wars-serie The Acolyte in première.

Destiny 2 te spelen op verschillende Platformen

Destiny 2: The Final Shape komt naar PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC (Windows). Betere prestaties en snellere laadtijden zijn te verwachten op de huidige generatie consoles en krachtigere computers, maar de ervaring blijft goed ongeacht je platformkeuze.

De destiny 2 finals shape trailer

Bungie lanceerde verschillende trailers.
Allereerst kondigde ze op 22 augustus een aankondigingstrailer aan. Hierin hintte ze een beetje over hoe de Oorlog van Licht en Duisternis zal eindigen en wie we kunnen verwachten een grote rol te spelen in de epische, langverwachte finale:

Destiny 2 the final shape reveal trailer

Vervolgens werd er in een gereleasde trailer, op 9 april 2024, wat gameplay weergegeven over onder andere de nieuwe class Prismatic die gebruikt kan worden door guardians in de game. Het is een beetje een mix van de andere classes zoals Arc, Solar, Void, Stasis en Strand.

Destiny 2 the final shape gameplay trailer

Als laatste werd er op 28 mei 2024 een lanceringstrailer livegezet. Hierin werden verschillende actie beelden en spoilers getoond. Kijk hem dus ook op eigen risico.

Destiny 2 the final shape launch trailer

Het plot van de Final Shape

Volgens Bungie is The Final Shape “een nachtmerrieachtige versteviging van de werkelijkheid in het verwrongen ontwerp van de Witness,” en de manier om het te stoppen ligt, tegen alle logica in, mogelijk binnenin het hart van de Traveler zelf. De verhaalcampagne stuurt Guardians op een wanhopige missie om de Witness te achtervolgen en een einde te maken aan zijn gestoorde plan voor het universum.

De lanceringstrailer laat zien dat de Witness de werkelijkheid wil hervormen tot een soort perfecte stilstand. De schurk beweert dat dit een einde zal maken aan alle lijden, maar het is nogal saai en verschrikkelijk als elk wezen in het universum in een standbeeld verandert.

Om te begrijpen wat er gebeurd is tijdens de Lightfall-uitbreiding en de seizoenen daarna, is een diepere duik nodig. In het kort: we weten nu dat de Witness afkomstig is van de eerste beschaving die door de Traveler werd bekrachtigd. Het is ook het resultaat van een hele soort die is samengevoegd tot één wezen door de beheersing van de Duisternis, de tegenhanger van het Licht.

The Final Shape begint kort na de gebeurtenissen van het Season of the Wish, waarin Cayde-6 op mysterieuze wijze terugkeerde uit de dood. Nu moeten de door spelers bestuurde Guardian, Commander Zavala (nu ingesproken door Keith David na het overlijden van Lance Reddick), Ikora Rey en de rest van de Vanguard het Pale Heart van de Traveler binnengaan – een dimensie beïnvloed door eerdere avonturen – om de Witness te stoppen en een einde te maken aan de oorlog die alle oorlogen moet beëindigen.

Zal Destiny 2 eindigen met The Final Shape?

Nee, The Final Shape zal niet het einde zijn van Destiny 2. “Het confronteren van de Witness is niet het einde van Destiny,” zegt Luke Smith, uitvoerend creatief directeur bij Bungie. Destiny 2 zal het post-Light and Darkness saga-verhaal blijven vertellen met ‘afleveringen’ die apart gespeeld kunnen worden en meer casual-vriendelijk zijn. Uitbreidingen blijven een mogelijkheid. Bekijk Destiny 2 in de steam store.

Blijf op de hoogte van het laatste gamenieuws door onze updates te volgen!