Prince of Persia Sands of Time-remake komt in 2026

Ubisoft heeft aangekondigd dat de langverwachte remake van “Prince of Persia: Sands of Time” in 2026 zal worden uitgebracht. Deze mededeling werd gedaan in een nieuwe teasertrailer, waarin enkele nostalgische elementen uit het oorspronkelijke spel worden getoond. Een van de opvallende kenmerken die terugkeert, is het iconische mechanisme waarmee de hoofdpersonage de tijd kan terugdraaien met behulp van zijn magische dolk.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Release zou eigenlijk in 2021 plaatsvinden

De ontwikkeling van de remake is allesbehalve vlekkeloos verlopen. Ubisoft kondigde de remake oorspronkelijk aan in 2020, met een geplande release in 2021. Echter, de lancering werd meerdere malen uitgesteld, waarbij de eerste vertraging al in 2020 werd aangekondigd. In 2022 besloot Ubisoft Montreal de ontwikkeling over te nemen van de Ubisoft-studio’s in Mumbai en Pune, India. Deze verandering werd gemaakt in de hoop het project nieuw leven in te blazen.

Volgens gamejournalist Tom Henderson, die sprak met anonieme bronnen binnen het bedrijf, werd de ontwikkeling zelfs volledig opnieuw gestart. Deze bron meldt dat de game zich momenteel in een vroeg ontwikkelingsstadium bevindt. Ubisoft Montreal werkt aan het herontwerpen van de grafische elementen, het verbeteren van animaties en het vernieuwen van de gameplay-mechanismen. Bovendien wordt het script volledig herschreven om zowel nieuwe als oude fans een frisse en boeiende ervaring te bieden.

Nieuwe voiceacteur in de prins of persia franchise

Een van de significante veranderingen in deze remake is het gebrek aan betrokkenheid van stemacteur Yuri Lowenthal, die oorspronkelijk de stem van de prins insprak. Dit betekent dat fans van het origineel zich moeten voorbereiden op een andere stem voor de hoofdpersonage, wat zowel spannend als uitdagend kan zijn voor degenen die gehecht zijn aan de oorspronkelijke vertolking.

Hoewel Ubisoft nog geen exacte releasedatum heeft bekendgemaakt, blijft de verwachting dat de remake in de loop van 2026 zal verschijnen. Fans kunnen in de tussentijd uitkijken naar verdere updates en onthullingen, aangezien Ubisoft waarschijnlijk geleidelijk meer details zal prijsgeven naarmate de lanceringsdatum nadert.

Deze remake van “Prince of Persia: Sands of Time” belooft een spannende mix van nostalgie en vernieuwing te worden. Het is een kans voor een nieuwe generatie gamers om kennis te maken met een van de meest iconische spellen uit de vroege jaren 2000, terwijl veteranen van het origineel zich kunnen verheugen op een opgefriste ervaring met verbeterde visuals en vernieuwde gameplay.

Prince of Persia the sands of time trailer

Lees hier het laatste game nieuws om op de hoogte te blijven van alle nieuwe games