Blizzard gaat brengt games uit op Steam , begint met Overwatch 2

overwatch 2

Blizzard Entertainment, een toonaangevend bedrijf in de game-industrie, heeft groot nieuws voor pc-gamers over de hele wereld. Na jarenlang exclusief beschikbaar te zijn geweest op hun eigen Battle.net-platform, heeft Blizzard aangekondigd dat ze hun games nu ook via Steam zullen uitbrengen, te beginnen met de langverwachte release van Overwatch 2 op 10 augustus.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

In een recente blogpost benadrukt Blizzard dat de samenwerking met Steam gamers de mogelijkheid zal geven om te genieten van alle gebruikelijke functionaliteiten van Valves gameplatform. Dit omvat onder andere het verdienen van Steam-achievements, het bouwen van een vriendenlijst en het uitnodigen van medespelers voor epische gamesessies. De Steam-pagina van Overwatch 2 is al live, waardoor de spanning onder fans alleen maar toeneemt.

Het doel van Blizzard is om hun games zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle spelers, en het is geen verrassing dat ze hebben gekozen voor Steam, het grootste distributieplatform voor pc-games. Het is echter nog onduidelijk of Overwatch 2 ook compatibel zal zijn met het opkomende Steam Deck-platform. Daarnaast houdt Blizzard hun kaarten nog even tegen de borst met betrekking tot toekomstige game-releases op Steam, zoals Diablo IV of World of Warcraft.

Sommige geruchten suggereren dat de recente overname van Activision Blizzard door Microsoft van invloed kan zijn geweest op deze keuze. Echter, er is momenteel geen officiële bevestiging over deze speculatie. Eerder hadden Microsoft en Sony een overeenkomst gesloten om Call of Duty beschikbaar te houden op het PlayStation-ecosysteem, dus het zou niet ondenkbaar zijn dat Blizzard met de Steam-releases een vergelijkbare toegankelijkheid nastreeft in het achterhoofd.

Overwatch 2, de opvolger van de populaire multiplayer-shooter uit 2022, belooft een geweldig avontuur te worden voor spelers. Met het free-to-play model en het spannende battlepass-systeem kunnen gamers na aanschaf van de game coole cosmetische items verdienen terwijl ze genieten van de dynamische en competitieve gameplay. De 37 Heroes in de game, elk met hun eigen unieke abilities en rollen, zullen spelers keer op keer uitdagen om hun vaardigheden te verbeteren en te excelleren in teamgevechten.

Kortom, met de aankondiging van hun samenwerking met Steam en de aankomende release van Overwatch 2, toont Blizzard hun voortdurende inzet om hun geliefde games beschikbaar te maken voor een breder publiek. Dit belooft een spannende nieuwe fase te worden voor zowel Blizzard als hun toegewijde community van spelers. Lees hier het laatste game nieuws.