Lancering van Cities: Skylines II voor pc

cities skylines 2

Paradox Interactive heeft onlangs Cities: Skylines II uitgebracht voor pc-gamers, beschikbaar op platforms zoals Steam, de Microsoft Store en de Game Pass.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Details over prestatiefixes tijdens Reddit-AMA

Tijdens een Reddit-AMA-sessie gaf het ontwikkelingsteam van Colossal Order meer inzicht in de aankomende prestatieverbeteringen voor Cities: Skylines II.

Aanpakken van haperende beelden

Een van de belangrijkste problemen waaraan wordt gewerkt, is het haperen van beelden, dat wordt veroorzaakt door een synchronisatieprobleem binnen de simulatie. Dit probleem is afhankelijk van de CPU van het systeem en de complexiteit van de steden die in het spel zijn gebouwd.

Optimalisatie van grafische effecten

Het ontwikwikkelingsteam werkt ook aan het verminderen van het aantal grafische details (vertices) dat per frame moet worden verwerkt en optimalisaties van visuele effecten zoals diepte van het veld, globale belichting en volumetrie. Het uitschakelen van deze effecten kan de algehele framerate aanzienlijk verbeteren.

Standaard framerate en flexibiliteit voor spelers

De topman van Colossal Order benadrukte dat Cities: Skylines II is ontwikkeld met een streefframerate van 30 frames per seconde (fps), omdat stadsbouwgames doorgaans niet veel profiteren van hogere framerates. Hij merkte echter op dat spelers de game zonder problemen op bijvoorbeeld 60 fps kunnen spelen om een betere visuele ervaring te bereiken.

Beschikbaarheid en console-uitstel

Cities: Skylines II is momenteel beschikbaar voor Windows-pc’s via de eerder genoemde distributiekanalen. De oorspronkelijk geplande release voor PlayStation 5 en Xbox Series-consoles is uitgesteld naar de lente van 2024. Blijf hier op de hoogte van het laatste game nieuws.