Nintendo Switch-emulator Yuzu naar Android

yuzu nintendo switch

Yuzu, een emulator die Nintendo Switch-games op andere apparaten laat draaien, heeft nu ook een versie voor Android. Deze langverwachte Android-versie van de emulator is nu direct beschikbaar via de Play Store, waar het in twee verschillende versies wordt aangeboden. Bovendien hebben de ontwikkelaars aangekondigd dat de Android-releases van Yuzu binnenkort ook beschikbaar zullen zijn op GitHub, wat het voor gebruikers gemakkelijker maakt om de emulator te verkrijgen.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Op dinsdag lanceerde het Yuzu-team zowel een ‘gewone’ Yuzu-app als een Early Access-versie in de Play Store. In een uitgebreide blogpost deelde het team alle details over deze releases. Het is echter vermeldenswaardig dat de Android-versies momenteel niet alle functies bevatten die beschikbaar zijn in de desktopversies van Yuzu. Desalniettemin hebben de ontwikkelaars aangegeven dat ze van plan zijn om deze ontbrekende functies in de toekomst aan de app toe te voegen, waardoor de Android-ervaring vergelijkbaar wordt met die van de desktop.

Op dit moment missen de Android-versies van Yuzu enkele functies, zoals multiplayer via LAN, inputprofielen en de mogelijkheid om scripts voor tool-assisted speedruns uit te voeren. Het Yuzu-team heeft echter aangegeven dat hun focus momenteel ligt op compatibiliteit en prestaties, omdat het emuleren van Nintendo Switch-games op standaard Android-hardware “verschillende uitdagingen met zich meebrengt”. Ze willen ervoor zorgen dat de games soepel en probleemloos draaien op verschillende Android-apparaten. Daarom wordt de Android-app momenteel snel ontwikkeld en beschouwen de ontwikkelaars de vroege builds als bèta-versies.

Testresultaten Yuzu Android app

Om de prestaties van de Yuzu Android-app te illustreren, heeft het team enkele benchmarks gedeeld. Volgens hun tests haalt een Samsung Galaxy S23 met een Snapdragon 8 Gen 2-soc in verschillende titels een stabiele framerate van 60 fps, waaronder populaire spellen zoals The Legend of Zelda: Skyward Sword HD en Super Smash Bros. Ultimate. Op de Galaxy S20 worden de framerates in veel gevallen iets lager gemeten.

Voor het gebruik van de Yuzu Android-app is ten minste een Qualcomm Snapdragon 865-soc of een nieuwere versie vereist. Bovendien wordt aanbevolen om minimaal 8 GB geheugen te hebben voor een optimale ervaring. Het is belangrijk op te merken dat socs van andere fabrikanten, zoals MediaTek en Samsung, “naar verwachting” niet worden ondersteund. Daarnaast moet je apparaat draaien op Android 11 of nieuwer en moet het beschikken over gpu-drivers met specifieke Vulkan-extensies om de Yuzu-app te kunnen installeren en gebruiken. Lees hier meer informatie over het laatste game nieuws.