Microsoft: Windows 10 22H2 is de laatste update van het besturingssysteem

micorsoft windows

Microsoft heeft officieel bevestigd dat Windows 10 22H2 de laatste versie van het besturingssysteem zal zijn en dat er geen updates met nieuwe functies meer zullen worden uitgebracht. Deze aankondiging is bedoeld om consumenten en organisaties te helpen bij het plannen van toekomstige Windows-releases. Hoewel er geen nieuwe functies meer zullen worden toegevoegd aan Windows 10, zal Microsoft nog steeds beveiligingsupdates verstrekken tot 14 oktober 2025.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

De laatste grote update voor Windows 10, die werd uitgebracht in oktober van vorig jaar, was al een vrij bescheiden update met enkele beperkte functies, zoals de mogelijkheid om bepaalde notificaties te tonen via de Concentratiehulp. Microsoft herhaalt in hun aankondiging dat het besturingssysteem nog enige tijd beveiligingsupdates zal ontvangen, maar de ondersteuning voor de Enterprise- en IoT-versies zal langer duren. Afhankelijk van de versie en het besturingssysteem zullen er nog Long-Term Servicing Channel-updates beschikbaar zijn tot januari 2032.

Overgang Windows 10 naar Windows 11

Windows 10 werd oorspronkelijk gelanceerd in juli 2015 en gebruikers worden nu aangemoedigd om over te stappen naar Windows 11, de opvolger die in oktober 2021 werd uitgebracht. Microsoft heeft aangekondigd dat er in de tweede helft van volgend jaar nieuwe versies van Enterprise LTSC en IoT Enterprise LTSC zullen worden uitgebracht voor Windows 11. Deze versies zullen specifiek gericht zijn op de behoeften van bedrijven en IoT-toepassingen.

Met de overgang naar Windows 11 kunnen gebruikers profiteren van nieuwe functies en verbeteringen op het gebied van prestaties, beveiliging en productiviteit. Windows 11 heeft een vernieuwd ontwerp, een geoptimaliseerd Start-menu, een betere ondersteuning voor touchscreens en verbeterde gamingmogelijkheden. Bovendien zal Windows 11 voorzien zijn van regelmatige updates en nieuwe functies om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van gebruikers.

Om een soepele overgang naar Windows 11 te garanderen, heeft Microsoft een compatibiliteitscontroletool beschikbaar gesteld, genaamd PC Health Check, waarmee gebruikers kunnen controleren of hun systeem voldoet aan de vereisten voor het installeren van Windows 11. Hiermee kunnen gebruikers ervoor zorgen dat ze probleemloos kunnen upgraden naar het nieuwe besturingssysteem.

Hoewel Windows 10 22H2 de laatste versie van het besturingssysteem is en geen nieuwe functies meer zal ontvangen, zal Microsoft nog steeds beveiligingsupdates verstrekken tot oktober 2025. Gebruikers worden aangemoedigd om over te stappen naar Windows 11, waarbij nieuwe versies van Enterprise LTSC en IoT Enterprise LTSC gepland zijn voor de tweede helft van volgend jaar. Met Windows 11 kunnen gebruikers profiteren van nieuwe functies en verbeteringen op verschillende gebieden. Lees hier het laatste software nieuws.