Op 31 maart stoppen de Dark Souls II servers voor PS3- en Xbox 360

dark souls 2 logo met xbox en playstation logo

Op 31 maart 2024 zal From Software de online servers van Dark Souls II voor de PlayStation 3 en Xbox 360 uitschakelen, zoals aangekondigd door de Japanse gameontwikkelaar. Deze beslissing is genomen vanwege het geleidelijke verval van de servers, een natuurlijk gevolg van technologische vooruitgang.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

De officiële aankondiging op de website van From Software vermeldt dat na de genoemde datum de online functionaliteiten van het spel niet langer beschikbaar zullen zijn voor gebruikers van de PS3- en Xbox 360-versies. Niettemin wordt benadrukt dat spelers nog steeds de mogelijkheid hebben om de offline modus van Dark Souls II te ervaren op deze oudere consoles. Voor degenen die hun online avonturen willen voortzetten, wordt aanbevolen over te stappen naar een versie van het spel die compatibel is met modernere consoles of op pc wordt gespeeld.

Oorspronkelijk uitgebracht in 2014 voor Windows, PlayStation 3 en Xbox 360, heeft Dark Souls II sindsdien een indrukwekkende reis gemaakt. In 2015 werd een verbeterde versie van het spel, Dark Souls II: Scholar of the First Sin, gelanceerd en was beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Deze versie bracht niet alleen verbeteringen aan in graphics en gameplay, maar bood ook een bredere speelervaring voor nieuwe platformen.

Blijf hier op de hoogte van het laatste game nieuws.