Steam releaste haar nieuw zoekfunctie update

steam-voorbeeld-nieuwe-zoekfunctie

Valve, de maker van de populaire gaming-software Steam, heeft onlangs een aantal belangrijke zoekverbeteringen doorgevoerd. Het is nu mogelijk voor gebruikers om te zoeken op tags, ontwikkelaars, uitgevers en franchises. Deze zoekfunctie-uitbreiding biedt gebruikers een veel betere ervaring bij het vinden van hun favoriete games en gaming-inhoud.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Stel bijvoorbeeld dat een gebruiker zoekt naar ‘dungeon crawler’, dan kan hij of zij nu een lijst van games bekijken met alle games die deze tag hebben. Ditzelfde geldt ook voor gebruikers die zoeken naar specifieke gameseries, of ontwikkelaars en uitgevers. Voorheen was het alleen mogelijk om op games te zoeken via de hoofdzoekbalk van Steam, maar nu kan er veel specifieker worden gezocht.

Valve beweert ook dat de zoekmachine van Steam minder gevoelig is geworden voor typfouten en verkeerd gespelde woorden. Voorheen kon het voorkomen dat gebruikers geen resultaten zagen als ze op ‘hgwart’ zochten, maar nu zou er tussen de resultaten alsnog Hogwarts Legacy te vinden zijn. Deze verbeteringen gelden voor zowel de web- als de mobiele versie van Steam.

Het is niet de eerste keer dat Steam belangrijke verbeteringen heeft doorgevoerd. In april werd een nieuwe Steam Client-bèta uitgebracht met diverse nieuwe features voor de gebruikersinterface van het gaming-platform. Een van deze features was de in-game overlay toolbar met een breed scala aan nieuwe apps en widgets, waaronder een digitaal notitieblok dat specifiek is ontworpen voor de game die op dat moment wordt gespeeld.

Al met al is deze update een belangrijke stap voorwaarts voor Steam-gebruikers die een efficiëntere manier zoeken om de games te vinden die ze willen spelen. Als fervente gamers vinden wij bij Tech-Ones deze ontwikkelingen dan ook zeer positief. Wij blijven onze klanten graag op de hoogte houden van de laatste gamenieuws. Bij Tech-Ones hebben helpen we je graag met het maken van je keuze. Lees hier meer advies en tips over game consoles