Valve lanceert geheel nieuwe Steam-overlay en -desktopinterface voor alle gebruikers

steam update

Valve heeft een nieuwe update uitgebracht voor zijn desktopapplicatie, Steam. Deze update omvat een volledig herontwerp van de interface en een vernieuwde in-game overlay, waardoor de gebruikerservaring naar een hoger niveau wordt getild. Wat oorspronkelijk als een bètaversie beschikbaar was, is nu voor alle Steam-gebruikers algemeen beschikbaar gesteld.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Verbetering Steam-Client voor desktop

Verbeteringen aan de Steam-client voor desktops zijn al beschikbaar sinds afgelopen donderdag, zoals aangekondigd door Valve in een uitgebreide blogpost en changelog. Met deze update krijgt de in-game overlay een frisse nieuwe look en een reeks nieuwe functies. Een opvallende toevoeging aan de overlay is het notitieblok, waarmee gebruikers belangrijke informatie kunnen bijhouden tijdens het gamen. Bovendien is er een nieuwe taakbalk toegevoegd aan de overlay, waarmee gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot Steam Chat, achievements voor een specifieke game en zelfs de ingebouwde webbrowser. Daarnaast introduceert de update “pinbare panelen”, die boven op games kunnen worden weergegeven, zelfs nadat de overlay zelf is gesloten. De webbrowser van de app is ook vernieuwd en er is hardwareversnelling toegevoegd voor de macOS- en Linux-versies van Steam.

Visuele en gebruiksverbeteringen Steam-interface

De update introduceert ook tal van gerichte visuele en gebruiksverbeteringen in de Steam-interface. Valve heeft aandacht besteed aan de menu’s, lettertypen en kleurenschema’s van de desktopapplicatie. Zowel de header als de footer van de app hebben een nieuw en verfrissend uiterlijk gekregen, samen met het instellingenmenu en de screenshotmanager. Bovendien zijn de notificaties op het platform aanzienlijk verbeterd. Het notificatiemenu in de bovenste balk toont nu alleen nieuwe meldingen, terwijl oude meldingen die al door gebruikers zijn bekeken, worden verplaatst naar een apart menu.

De nieuwe interface werd al sinds april getest als bètaversie, waarbij Valve belangrijke feedback heeft verzameld van enthousiaste gebruikers. Onlangs heeft de Big Picture-modus van Steam ook een uitgebreide update ontvangen, met een geheel nieuwe gebruikersinterface. En vorig jaar heeft de Steam-app voor smartphones ook een nieuw uiterlijk gekregen, waardoor de uniformiteit en gebruiksvriendelijkheid van het Steam-ecosysteem verder is versterkt.

Bij Tech-Ones volgen we altijd de laatste steam updates. Blijf op de hoogte van het laatste game nieuws.