Nieuwe beelden van Armorde Core IV gereleased

Gameplaybeelden van Armored Core VI, het nieuwste project van de makers van Elden Ring, FromSoftware, zijn onthuld. Na een stilte van tien jaar markeert dit de terugkeer van de Armored Core-serie. Opvallend is dat deze game afwijkt van de bekende Soulslike, VR- en handheldgames die de studio gewoonlijk produceert.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Deze exclusieve gameplaybeelden werden getoond aan journalisten tijdens het Summer Games Fest. Verschillende media, waaronder Engadget hebben op basis hiervan previews geschreven en gedeeld. Een YouTube-kanaal genaamd Ratatoskr beweert de onbewerkte gameplaybeelden zonder commentaar te hebben gevonden op een Japanse website, en heeft ze vervolgens op het videoplatform geüpload.

De beelden tonen dat de gameplay draait om een combinatie van ranged en melee-gevechten. Een lock-onsysteem vergemakkelijkt het richten van vuurwapens tijdens de intense actie. Mobiliteit speelt ook een grote rol en is afhankelijk van het gewicht van de samengestelde robot. Zwaardere eenheden kunnen bijvoorbeeld minder springen en vliegen, wat de verkenning en alternatieve routes beperkt, maar ze bieden wel meer slagkracht. Bovendien wordt er een baasgevecht gedemonstreerd.

Met Armored Core VI: Fires of Rubicon slaat FromSoftware een relatief nieuwe weg in. Wie naar het oeuvre van de studio kijkt op Wikipedia, zal opmerken dat de afgelopen jaren bijna uitsluitend Soulslikes zijn uitgebracht, zoals Demon’s Souls, Dark Souls en Elden Ring. Sinds 2014, met de komst van Dark Souls II, zijn Soulslikes de enige games die de studio heeft geproduceerd, met uitzondering van een Monster Hunter-game voor de Nintendo 3DS en de PSVR-game Déraciné. Alle overige acht titels behoren tot het Soulslike-genre. Nu werkt FromSoftware echter aan Armored Core VI, een game die verschijnt op de belangrijke platforms waarop veel van hun eerdere games zijn uitgebracht, waaronder de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series en Windows.

Eerder zijn er al twee trailers van de game uitgebracht, en fans hoeven niet lang meer te wachten, aangezien Armored Core VI: Fires of Rubicon gepland staat voor release op 25 augustus van dit jaar. Blijf op de hoogte van alle releases en lees hier het laatste game nieuws.