Hoe je op de juiste manier een laptop scherm schoonmaakt

laptop schoonmaken

Een schoon computerscherm of laptop scherm is essentieel voor een heldere en prettige kijkervaring. Het regelmatig schoonmaken van je scherm helpt bij het verwijderen van stof, vingerafdrukken en andere vlekken. Hier zijn enkele belangrijke stappen om je laptop scherm op de juiste manier schoon te maken:

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
  1. Schakel de stroom uit: Voordat je begint met schoonmaken, zorg ervoor dat de laptop is uitgeschakeld en niet is aangesloten op het stopcontact. Dit voorkomt potentieel gevaarlijke situaties. Wacht ook minimaal 5 minuten om het apparaat af te laten koelen.
  2. Verzamel de benodigdheden: Voor het schoonmaken van je laptop scherm heb je een droge microvezeldoek nodig. Daarnaast kun je gebruik maken van een speciaal reinigingsdoekje of reinigingsspray. Als je geen speciale reinigingsdoekjes hebt, kun je een microvezeldoek bevochtigen met water (of reinigingsspray) in een plantenspuit. Wees voorzichtig met te veel vocht, omdat dit schade aan het scherm kan veroorzaken.
  3. Verwijder stof: Gebruik de droge microvezeldoek om voorzichtig het stof van het scherm en de achterkant ervan te verwijderen. Dit helpt bij het voorkomen van krassen tijdens het schoonmaken.
  4. Reinig het scherm: Veeg het scherm voorzichtig schoon met het reinigingsdoekje. Maak rechte bewegingen en herhaal dit totdat er geen vuil of vlekken meer zichtbaar zijn. Zorg ervoor dat je geen te veel druk uitoefent, omdat dit het scherm kan beschadigen.
  5. Verwijder overtollig vocht: Als je reinigingsmiddel of water hebt gebruikt, ga dan met een droge microvezeldoek over het scherm om eventueel overtollig vocht te verwijderen.

Het is belangrijk om op te merken dat sommige beeldschermen een oleofobische coating hebben, die vingerafdrukken en vet afstoot. Gebruik daarom bij voorkeur alleen water of een gespecialiseerd schoonmaakmiddel om de coating niet te beschadigen. Vermijd ruwe materialen zoals papieren handdoeken of keukenrol, omdat deze microkrassen op het scherm kunnen veroorzaken.

Het schoonmaken van je laptop scherm draagt bij aan een optimale kijkervaring en verlengt de levensduur van je apparaat. Volg deze eenvoudige stappen regelmatig om je scherm in topconditie te houden.

Zorg goed voor je laptop scherm en geniet van een helder beeld! Volg deze stappen om het op de juiste manier schoon te maken en verleng de levensduur van je apparaat. Lees hier hoe je er voor zorgt dat een laptop langer mee gaat. Bekijk ook andere laptop tips.