Wat is een 2 in 1 laptop?

2 in 1 laptop

Bij Tech-Ones krijgen we vaak de vraag: wat is een 2 in 1 laptop? Dit type laptop is een combinatie van een laptop en een tablet in één apparaat. Het scherm is aan het toetsenbord bevestigd via een scharnier en kan vaak 360 graden draaien. Hierdoor kun je het scherm omklappen en als tablet gebruiken, maar ook als traditionele laptop. Het biedt dus de flexibiliteit van een tablet en de productiviteit van een laptop.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Wat is een goede 2 in 1 laptop

Nu je weet wat een 2 in 1 laptop is, vraag je je wellicht af waar je op moet letten bij de aanschaf van dit type laptop. Hieronder geven we een aantal aandachtspunten:

  1. Schermgrootte: De schermgrootte is een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van een 2 in 1 laptop. Dit bepaalt namelijk de grootte van het apparaat en de kwaliteit van het beeld. Wil je een compacte laptop, dan kun je kiezen voor een schermgrootte van 11 of 12 inch. Wil je juist een groter scherm, dan kun je kiezen voor een 13 of 14 inch scherm.
  2. Processor: De processor bepaalt de snelheid van de laptop. Voor eenvoudige taken, zoals het surfen op het internet en het gebruik van Microsoft Office, heb je een Intel Core i3-processor nodig. Voor zwaardere taken, zoals fotobewerking en het gebruik van zware programma’s, kun je beter kiezen voor een Intel Core i5- of i7-processor.
  3. Geheugen: Het geheugen bepaalt hoeveel programma’s je tegelijkertijd kunt draaien. Wil je meerdere programma’s tegelijkertijd kunnen draaien, dan heb je minimaal 8GB RAM nodig. Voor zwaardere taken, zoals videobewerking, kun je beter kiezen voor 16GB RAM.
  4. Opslag: De opslag bepaalt hoeveel bestanden je kunt opslaan op je laptop. Voor de meeste gebruikers is een opslag van 256GB voldoende. Als je veel bestanden wilt opslaan, kun je beter kiezen voor een opslag van 512GB of meer.
  5. Batterijduur: De batterijduur bepaalt hoe lang je kunt werken zonder opladen. Als je vaak onderweg bent, is een lange batterijduur belangrijk. Een 2 in 1 laptop met een batterijduur van minimaal 8 uur is aan te raden.

Met deze aandachtspunten in gedachten kun je een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van een 2 in 1 laptop.

Bij Tech-Ones kun je terecht het beste advies over 2 in 1 laptops. Daarnaast bieden wij deskundig advies over laptops, pc’s en allerlei andere zaken. Lees hier bijvoorbeeld over wat RAM geheugen is, of hoe lang een laptop mee gaat.