Xbox brengt geliefde games naar Nintendo Switch en PlayStation-platforms

nieuwe game releases op de xbox (grounded, pentiment, wi-fi rush en sea of thieves)
nieuwe game releases op de xbox (grounded, pentiment, wi-fi rush en sea of thieves)

Bij Xbox streven we voortdurend naar de creatie van games die niet alleen inspireren, vermaken, maar ook spelers van over de hele wereld verbinden. Als uitgever en platform hebben we de toewijding om meer games naar meer mensen op meer apparaten te brengen. Het draait allemaal om onze spelers en de levendige gemeenschappen die ze rond hun favoriete games opbouwen.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Uitbreiding naar Nintendo Switch en PlayStation-platforms

Vandaag kondigen we met trots aan dat vier geliefde Xbox-games deze lente beschikbaar zullen zijn op Nintendo Switch en Sony-platforms. De ontwikkelaars van deze geprezen games hebben hun uitgebreide ervaring met meerdere platforms benut om de toegang tot de door hen gecreëerde werelden uit te breiden naar een nog breder publiek.

Game releases en details

  • Pentiment van Obsidian Entertainment, een uniek, bekroond narratief avonturenspel met een visuele stijl geïnspireerd door de geschiedenis, wordt uitgebracht op 22 februari voor PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch.
  • Hi-Fi RUSH, het bekroonde ritmegebaseerde actiespel van Tango Gameworks/Bethesda Softworks, komt op 19 maart om middernacht UTC naar PlayStation 5, met pre-aankoop beschikbaar vanaf 22 februari op de digitale storefronts van PlayStation 5.
  • Grounded, een coöperatief survival avontuur van Obsidian Entertainment dat al 20 miljoen spelers naar de achtertuin heeft getrokken, zal beschikbaar zijn op PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch op 16 april. Cross-play wordt ondersteund op Xbox, PlayStation, Nintendo Switch en PC.
  • Sea of Thieves, het gedeelde avonturenspel van Rare, komt op 30 april naar PlayStation 5 en kan vanaf 22 februari op de verlanglijst worden gezet door PlayStation 5-spelers.

Cross-platform ondersteuning en groeiende gemeenschappen

Deze aankondiging plaatst deze titels naast andere populaire franchises zoals Minecraft, Call of Duty, Overwatch en Diablo, die al spelers en fans op verschillende platforms bereiken. Met cross-play wordt de gemeenschap van spelers uitgebreid, waarbij Nintendo Switch- en PlayStation-spelers samen kunnen overleven in Grounded, en PlayStation-spelers een piraatsleven kunnen leiden in Sea of Thieves.

Toewijding aan Xbox-ervaring en vooruitzichten

Tijdens The Official Xbox Podcast vorige week bespraken we ook de voortdurende toewijding van Xbox aan de spelers:

  • De grootste games ter wereld blijven beschikbaar op Xbox.
  • First-party games komen op dag één naar Game Pass.
  • Een robuuste en innovatieve hardware roadmap voor meerdere jaren.
  • Compatibiliteit met je bibliotheek, inclusief cross-play, cross-save en krachtige cloudfuncties.
  • Xbox blijft game-ontwikkelaars ondersteunen om het grootst mogelijke publiek te bereiken.

Met veelbelovende releases zoals Senua’s Saga: Hellblade II, Avowed, Indiana Jones and the Great Circle en meer op Xbox Series X|S, PC, Xbox Cloud Gaming en Xbox Game Pass later dit jaar, kijken we uit naar een opwindende periode voor gamers overal. Er is geen beter moment geweest om te spelen, en we hopen dat meer spelers deze fantastische games zullen ervaren.

Blijf hier op de hoogte van het laatste game nieuws.