4 tips om het kantoor te personaliseren met merchandise van het bedrijf

mensen maken notities op een notitieblok

Het creëren van een persoonlijke en inspirerende werkplek is natuurlijk erg belangrijk voor het welzijn en de productiviteit van werknemers. Maar wat is een betere mogelijkheid om de sfeer op het kantoor te verbeteren aan de hand van eigen merchandise. Het hebben van merchandise is namelijk erg belangrijk voor de naambekendheid van een bedrijf. In dit artikel delen we vier tips om het kantoor te personaliseren met merchandise van het bedrijf. Deze aanpak bevordert niet alleen een gevoel van betrokkenheid en teamgeest, maar versterkt ook de merkidentiteit binnen het kantoor.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Reflecteer de merkidentiteit met bedrukte muismatten

Bijna al het werk tegenwoordig wordt online gedaan, kies bijvoorbeeld daarom om muismatten te personaliseren met het merklogo. Muismatten zijn een subtiel, doch effectief middel om de werkplek te personaliseren en tegelijkertijd de merkidentiteit te versterken. Muismatten bedrukt met het logo, de slogan of zelfs het kleurenschema van het bedrijf, wordt er een visuele ervaring gecreëerd die zowel werknemers als bezoekers dagelijks zien. Het is een constante herinnering aan de identiteit van het bedrijf. Bovendien biedt het de mogelijkheid om creativiteit en originaliteit te tonen, door bijvoorbeeld seizoensgebonden of thematische ontwerpen te gebruiken die het teamgevoel versterken.

Creëer een functionele werkomgeving met bureau onderleggers

Naast het hebben van muismatten, kunnen bureauonderleggers ook een goede keuze zijn. 

Bureauonderleggers zijn niet alleen praktisch voor het beschermen van het bureauoppervlak, maar ze bieden ook een goede kans om de werkplek te personaliseren. Door bureauonderleggers bedrukken met inspirerende quotes, afbeeldingen of infographics die relevant zijn voor het werk of de industrie, worden werknemers dagelijks gemotiveerd. Deze aanpak kan ook gebruikt worden om belangrijke informatie, zoals doelen of belangrijke datums, op een subtiele manier onder de aandacht te brengen. Personaliseer de onderleggers verder door medewerkers de mogelijkheid te bieden hun eigen ontwerp of boodschap toe te voegen, wat de betrokkenheid en tevredenheid verhoogt.

Stimuleer de teamspirit met gepersonaliseerde accessoires

Naast muismatten en bureauonderleggers, kunnen ook andere kantooraccessoires zoals pennen, notitieboekjes, en waterflessen gepersonaliseerd worden met het bedrijfslogo of -kleuren. Dit draagt niet alleen bij aan een uniforme uitstraling, maar moedigt ook een gevoel van trots en saamhorigheid aan onder werknemers. Het gebruik van gepersonaliseerde items in dagelijkse activiteiten versterkt de verbinding met het bedrijf en bevordert een positieve werkcultuur.

Stimuleer creativiteit 

Binnen ieder bedrijf is het belangrijk dat persoonlijke groei gestimuleerd wordt.  Door werknemers te betrekken bij het ontwerpproces van de merchandise, zoals het kiezen van ontwerpen of het aandragen van ideeën voor nieuwe items, voelen zij zich meer betrokken en gewaardeerd. Hierdoor kan de tevredenheid en betrokkenheid bij het bedrijf vergroot worden. Bovendien kan het delen van deze gepersonaliseerde items met klanten en partners dienen als een goede marketingstunt, door het merk op een unieke en persoonlijke manier te promoten.

Lees hier meer over alle tips & tricks