Offline Netflix-films en series kijken op je laptop

netflix kijken op een laptop

Offline Netflix kijken op je laptop biedt een handige oplossing voor entertainment tijdens momenten zonder internetverbinding, zoals tijdens vluchten of in gebieden met beperkte internettoegang. Hieronder volgt een uitgebreide gids over hoe je offline kunt genieten van Netflix-films en -series, inclusief een stap-voor-stap plan, tips en tricks, en veelvoorkomende problemen die je zou kunnen tegenkomen.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Hoe kan je offline Netflix kijken?

Om offline Netflix te kijken, moet je eerst zorgen dat je de Netflix-applicatie op je laptop hebt geïnstalleerd. Netflix biedt de mogelijkheid om bepaalde titels te downloaden op je apparaat, zodat je deze zonder internetverbinding kunt bekijken. Deze functie is beschikbaar voor laptops die draaien op Windows 10 of hoger, via de Netflix-app die je kunt downloaden uit de Microsoft Store. Het is belangrijk te vermelden dat niet alle content beschikbaar is voor download vanwege licentierechten.

Stappenplan om films te downloaden

 1. Installeer de Netflix-app: Ga naar de Microsoft Store op je laptop, zoek naar Netflix en installeer de app.
 2. Log in op je account: Open de Netflix-app en log in met je Netflix-gegevens.
 3. Zoek de downloadbare content: Niet alle films en series zijn beschikbaar om te downloaden. Zoek naar een specifieke titel of browse door de ‘Beschikbaar voor download’ sectie.
 4. Download de titel: Als je een film of serie hebt gevonden die je wilt downloaden, klik dan op de downloadknop naast de titel of aflevering. De download start automatisch.
 5. Bekijk offline: Zodra de download is voltooid, kun je de gedownloade titels bekijken zonder internetverbinding. Ga naar het menu ‘Mijn downloads’ in de app om je gedownloade content te vinden.

Tips en tricks over het downloaden van Netflix

 • Opslagruimte: Houd rekening met de opslagcapaciteit van je laptop. Hoogwaardige downloads nemen meer ruimte in beslag.
 • Downloadkwaliteit: In de app-instellingen kun je de downloadkwaliteit aanpassen. Een lagere kwaliteit bespaart opslagruimte en downloadtijd.
 • Vervaldatums: Sommige gedownloade titels hebben een vervaldatum, waarna ze niet meer beschikbaar zijn om offline te bekijken. Check de vervaldatum onder de titel in ‘Mijn downloads’.
 • Automatisch downloaden: De Netflix-app biedt een functie ‘Smart Downloads’ die automatisch de volgende aflevering van een serie downloadt en bekeken afleveringen verwijdert.

Voorkomende issues bij het downloaden van films op Netflix

 • Licentiebeperkingen: Niet alle content is downloadbaar. Dit is meestal te wijten aan licentiebeperkingen.
 • Downloadlimieten: Netflix stelt een limiet aan het aantal titels dat je tegelijkertijd kunt downloaden of het aantal keren dat een titel per jaar gedownload kan worden.
 • Verbinding: Problemen met de internetverbinding kunnen het downloadproces verstoren. Zorg voor een stabiele verbinding voordat je begint met downloaden.
 • Apparaten: Er is een limiet aan het aantal apparaten waarop je Netflix-content kunt downloaden, afhankelijk van je abonnementstype.

Dus hoe kijk je netflix offline op je laptop

Offline kijken naar Netflix-films en -series op je laptop is een fantastische functie voor gebruikers die vaak onderweg zijn of in gebieden met beperkte internettoegang verblijven. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je eenvoudig je favoriete content downloaden en bekijken zonder afhankelijk te zijn van een internetverbinding. Hoewel er enkele beperkingen en voorkomende problemen zijn, biedt Netflix over het algemeen een gebruiksvriendelijke ervaring voor het downloaden en offline bekijken van content. Met een beetje planning en kennis van de functies en beperkingen, kun je optimaal genieten.

Lees hier meer over alle tips & tricks.