Nieuwe Intel GPU de Arc Pro A60 en A60 M

Intel Arc Pro A60 gpu

The Intel Arc Pro A60 add-in card and Intel Arc Pro A60M mobile GPU are new additions to the Intel Arc Pro A-series professional range of GPUs. (Credit: Intel Corporation)

Intel introduceert de nieuwe Arc Pro A60- en A60M-gpu’s, waarmee het zijn positie op de grafische kaartenmarkt versterkt. Deze krachtige grafische kaarten zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel werkstations als mobiele systemen.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

De Arc Pro A60 is specifiek bedoeld voor workstations en zal binnen enkele weken verkrijgbaar zijn bij verschillende distributeurs. Deze gpu biedt aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van de bestaande Arc Pro-gpu’s. Zo is de Arc Pro A60 uitgerust met zestien PCIe-lanes, wat zorgt voor snelle en efficiënte gegevensoverdracht. Daarnaast beschikt deze gpu over een indrukwekkende geheugenbandbreedte van 384GB/s, waardoor gebruikers naadloos kunnen multitasken en veeleisende grafische toepassingen kunnen uitvoeren. Bovendien bevat de Arc Pro A60 256 Xe Matrix Extension-engines en zestien raytracingunits, waardoor realistische en verbluffende visuele effecten mogelijk zijn. Met ondersteuning voor high dynamic range en Dolby Vision biedt deze grafische kaart ook een meeslepende kijkervaring.

Voor mobiele systemen introduceert Intel de Arc Pro A60M. Deze gpu zal in de komende maanden beschikbaar zijn in systemen van verschillende oem’s. Hoewel de mobiele variant vergelijkbare specificaties biedt als de desktopversie, zijn er enkele verschillen. De Arc Pro A60M heeft bijvoorbeeld 8GB GDDR6-geheugen, wat iets minder is dan de 12GB op de desktopvariant. Daarnaast heeft de mobiele variant een smallere geheugenbus van 128bit in vergelijking met de 192bit-geheugenbus van de desktopvariant. Desondanks biedt de Arc Pro A60M nog steeds uitstekende prestaties en efficiëntie voor mobiele gebruikers.

Om een referentiepunt te geven, plaatst Intel de nieuwe A60-serie onder de krachtigere A770-desktop-gpu. Hoewel de A770 meer Xe-cores en een hoger tbp van 225W heeft, bieden de Arc Pro A60- en A60M-gpu’s een indrukwekkende prestatieverbetering ten opzichte van hun voorgangers.

Hoewel Intel nog geen prijzen heeft bekendgemaakt voor deze nieuwe workstationkaarten, beloven ze uitstekende prestaties en betrouwbaarheid voor professionals en gamers. Met de introductie van de Arc Pro A60- en A60M-gpu’s zet Intel een belangrijke stap om zijn concurrenten op het gebied van grafische kaarten uit te dagen en gebruikers te voorzien van krachtige en geavanceerde grafische oplossingen.

Bij Tech-ones kunnen wij je helpen bij het kiezen van de juiste computer of laptop met het juiste RAM geheugen. Lees hier meer advies en tips over pc hardware