Microsoft accpeteerd gelicenseerde draadloze controllers voor Xbox

8BitDo eerste draadloze Xbox controller

Recentelijk heeft Microsoft blijkbaar besloten om de restricties met betrekking tot het gebruik van gepatenteerde draadloze technologie in Xbox-controllers te versoepelen. Dit nieuws is afkomstig van bronnen die geciteerd worden door Windows Central. Tegelijkertijd heeft 8BitDo aangekondigd dat zij de eerste gelicenseerde, draadloze fightstick voor de Xbox zullen uitbrengen.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

De Fightstick van 8BitDO

De fightstick van 8BitDo markeert pas de tweede keer dat een onofficiële draadloze controller met een officiële Xbox-licentie wordt uitgebracht. Onlangs bracht PowerA ook al een draadloze third-party Xbox-controller op de markt. Voorheen bestond het aanbod van draadloze third-party Xbox-controllers alleen uit de opties van Razer, waarbij in feite de standaard Microsoft-hardware werd gebruikt met alleen een andere opdruk. Het lijkt er nu echter op dat Microsoft zijn deuren heeft geopend voor dergelijke draadloze controllers van derden voor Xbox-consoles. Bronnen van Windows Central hebben dit ook bevestigd. Vóór de komst van de PowerA-controller hadden spelers alleen de keuze uit de officiële controller, de Elite-controller en de Adaptive Controller.

De fightstick van 8BitDo ondersteunt het draadloze protocol van zowel de Xbox One als de Xbox Series op 2,4 GHz en kan ook verbinding maken met de console of een Windows-pc via USB-C. De batterij heeft een levensduur van 30 uur zonder koptelefoon en 20 uur met koptelefoon. Het duurt ongeveer 4 uur om de 1000 mAh-batterij volledig op te laden.

Bovendien biedt de fightstick alle standaardfuncties die men kan verwachten van duurdere 8BitDo-hardware. Zo is er ondersteuning voor de Ultimate-software, waarmee knoppenindelingen en profielen kunnen worden aangepast. Daarnaast kunnen de knoppen en de joystick indien gewenst worden vervangen door andere hardware. De fightstick is verkrijgbaar in zowel wit als zwart. Volgens Amazon is de releasedatum gepland op 30 juni en 8BitDo heeft een prijs van $119,99 genoemd op haar twitter account.

Blijf op de hoogte van het laatste Xbox nieuws en lees hier meer en blijf op de hoogte van de laatste updates.