EA kondigt UEFA-update voor EK 2024

UEFA EURO 2024 in EA FC

Electronic Arts brengt opwindend nieuws voor voetbalfans met de aankondiging van een UEFA-update voor het Europees Kampioenschap 2024 in al hun EA Sports FC-games. Onder een nieuwe licentiedeal met de UEFA wordt het voetbalevenement ‘volledig geïntegreerd’ in de EA Sports FC-franchise. Dit betekent dat fans van EA Sports FC 24, FC Mobile en FC Online kunnen uitkijken naar een verfrissende update die parallel loopt met het EK in Duitsland, gepland voor de zomer van 2024.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Hoewel de aankondiging de nieuwsgierigheid prikkelt, blijft het vooralsnog enigszins mysterieus hoe precies het EK in de games wordt verwerkt. Desalniettemin beloven zowel de UEFA als EA een samenwerking voor alle e-sports rondom het voetbaltoernooi, wat wijst op een geïntegreerde ervaring voor fans van virtueel voetbal.

Met de aftrap van het Europese kampioenschap op 14 juni 2024, staat de release van de aangekondigde update gepland voor dezelfde datum op alle platforms waarop de EA Sports FC-games beschikbaar zijn. Deze synchronisatie met het live evenement voegt een extra dimensie toe aan de game-ervaring, waardoor spelers de opwinding van het EK rechtstreeks kunnen beleven via hun geliefde virtuele voetbalwereld.

Maar dat is nog niet alles. EA trakteert spelers die vóór 16 januari inloggen op EA Sports FC 24 op een speciale beloning: een niet verhandelbare Ultimate Team-voetballer. De gelukkige spelers kunnen kiezen uit een selectie van bekende namen, waaronder Jack Grealish, Ousmane Dembélé, Federico Chiesa, Florian Wirtz, Virgil Van Djik of Alvaro Morata.

De langdurige samenwerking tussen EA en de UEFA, eerder versterkt door licentiedeals zoals die voor de Champions League-merknaam, blijft floreren. De opvallende verandering in de voetbalfranchise, waarbij de overeenkomst met FIFA werd beëindigd en de naam werd gewijzigd, opent deuren naar nieuwe en opwindende ontwikkelingen in de virtuele voetbalwereld.

Mis deze game-revolutie niet! Blijf op de hoogte van de laatste updates en diepgaande analyses over het UEFA-geïntegreerde EA Sports FC-avontuur door meer gamingblogs te ontdekken op onze website. Klik hier om jouw reis in de wereld van virtueel voetbal uit te breiden en op de hoogte te blijven van het laatste gaming nieuws!