Nieuwe DLC voor Elden Ring: “Shadow of the Erdtree” vanaf 21 juni

Elden ring dlc Shadow of the Erdtree

Elden Ring, een meesterwerk van FromSoftware geleid door Hidetaka Miyazaki, wordt verrijkt met een enkele, maar uitgebreide DLC genaamd “Shadow of the Erdtree”. Deze uitbreiding belooft de immense wereld van Elden Ring verder te verdiepen zonder het oorspronkelijke verhaal te beïnvloeden.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

De ontwikkeling van de DLC

Volgens Hidetaka Miyazaki, de visionaire leider achter FromSoftware, is “Shadow of the Erdtree” de eerste en enige geplande DLC voor Elden Ring. In een interview met het Chinese medium Kampvuur deelde Miyazaki mee dat deze beslissing voortkomt uit de overweging om de spelervaring coherent en geïntegreerd te houden. De DLC is al meer dan twee jaar in ontwikkeling, wat de omvang en diepte van de content benadrukt. Miyazaki benadrukt dat de uitbreiding bestaat uit elementen die oorspronkelijk bedoeld waren voor de hoofdgame, maar vanwege hun grootte en complexiteit zijn verschoven naar deze standalone uitbreiding.

Filosofie achter de enkele DLC

Miyazaki verduidelijkt verder dat de keuze voor slechts één DLC voortvloeit uit de fundamentele principes van Elden Ring, die draaien om ontdekking en avontuur binnen een expansieve wereld. Het opsplitsen van deze wereld over meerdere uitbreidingen zou, volgens hem, afdoen aan de ervaring. Daarom is er gekozen om de hele rijkdom van de toegevoegde content in één uitgebreide DLC te gieten, wat de integriteit van de spelervaring waarborgt.

Nieuwe verhaallijnen en karakters

“Shadow of the Erdtree” zal zich richten op een zelfstandig verhaal binnen de wereld van Elden Ring. Interessant is dat de DLC meerdere mogelijke eindes zal bevatten, afhankelijk van de keuzes van de speler. Deze eindes zullen echter geen impact hebben op het originele verhaal van de basisgame. Onder de nieuwe karakters bevinden zich Miquella en St. Trina, die als non-player characters (NPC’s) zullen verschijnen, waardoor de verhaallijn en de interacties binnen de game verrijkt worden.

Eerste beelden van Shadow of the Erdtree

De eerste trailer van “Shadow of the Erdtree” werd in februari vrijgegeven, waarmee de anticipatie onder fans aanzienlijk werd verhoogd. De officiële release van de DLC is gepland voor 21 juni. Deze trailer gaf een glimp van de uitbreidingen in zowel de verhaallijn als de wereld, en bevestigde FromSoftware’s toewijding aan hun visie van een enkel, uitgebreid avontuur.

“Shadow of the Erdtree” belooft een boeiende uitbreiding te worden die de rijke, complexe wereld van Elden Ring verder verdiept. Met slechts één DLC zet FromSoftware een gedurfde stap om de kwaliteit en omvang van het originele spel te behouden en tegelijkertijd nieuwe verhalen en avonturen aan te bieden die de fans zeker zullen waarderen.

Elden Ring Shadow of tge Erdtree trailer

Lees hier het laatste game nieuws om op de hoogte te blijven van alle nieuwe games en Elden Ring nieuws.