Sony verwijdert Helldivers 2 in 177 landen van Steam

helldivers 2 gameplay

Sony heeft de game Helldivers 2 in 177 verschillende landen van Steam verwijderd. In deze landen is het niet mogelijk om op officiële wijze een PlayStation Network (PSN)-account aan te maken, wat binnenkort verplicht wordt voor het spel. Als reactie op de situatie lijkt Steam de terugbetaling van Helldivers 2 eenvoudiger te hebben gemaakt.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Verplichte PSN-koppeling

Begin mei kondigde Sony Interactive Entertainment (SIE) aan dat pc-spelers van Helldivers 2 hun Steam-account moeten koppelen aan een PSN-account. Deze maatregel, die vanaf 6 mei van kracht werd, is bedoeld om spelers beter te beschermen tegen misbruik en wangedrag. Tegen uiterlijk 4 juni moeten alle pc-gamers hun accounts hebben gekoppeld om toegang te blijven houden tot het spel.

Volgens SIE helpt deze maatregel bij het verbeteren van de speelervaring door spelers beter te kunnen identificeren en beschermen tegen wangedrag. Dit zou onder andere mogelijk maken om strenger op te treden tegen hackers, cheaters en andere vormen van ongepast gedrag.

Landenlijst van SteamDB

Uit gegevens van SteamDB, een populaire database voor Steam-statistieken, blijkt dat het voornamelijk om Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Oost-Europese landen gaat waar de game is verwijderd. Omdat gamers in deze regio’s geen officieel PSN-account kunnen aanmaken, kunnen ze niet voldoen aan de nieuwe vereisten van Sony. Hierdoor is de game in deze landen niet langer beschikbaar via Steam.

Steam’s terugbetalingsbeleid

Er zijn meldingen dat Steam het terugbetalingsbeleid voor Helldivers 2 heeft versoepeld. Uit een screenshot die op X (voorheen Twitter) verscheen, blijkt dat spelers hun geld terug kunnen krijgen, zelfs als ze al meer dan 97 uur speeltijd in de game hebben. Normaal gesproken biedt Steam alleen terugbetalingen aan binnen een limiet van twee uur speeltijd en binnen twee weken na aankoop.

Hoewel het nog niet officieel is bevestigd dat Steam zijn beleid specifiek voor Helldivers 2 heeft aangepast, lijkt dit wel een indicatie te zijn dat Valve (het bedrijf achter Steam) erkent dat de vereisten van Sony een probleem vormen voor sommige spelers.

De beslissing van Sony om Helldivers 2 in 177 landen van Steam te verwijderen, heeft geleid tot kritiek en onzekerheid onder pc-spelers. Het verplichte koppelen van PSN-accounts zorgt ervoor dat de game ontoegankelijk wordt voor spelers in landen waar het niet mogelijk is om een officieel PSN-account aan te maken. Steam lijkt echter stappen te ondernemen om getroffen spelers tegemoet te komen door versoepelde terugbetalingsopties te bieden.

Belangrijke data

  • 8 februari 2024: Release van Helldivers 2.
  • 6 mei 2024: Inwerkingtreding verplichte PSN-koppeling.
  • 4 juni 2024: Uiterlijke datum voor pc-spelers om hun accounts te koppelen.

Beschikbaarheid Helldivers

Helldivers 2 is beschikbaar op PlayStation 5 en pc via Steam, hoewel de beschikbaarheid nu beperkt is tot landen waar PSN-accounts officieel kunnen worden aangemaakt.

Lees hier het laatste game nieuws om op de hoogte te blijven van alle nieuwe games en updates over helldivers 2.