Veel negatieve reacties over nieuw abonnement van Ubisoft’s Rainbow six Siege

rainbow six siege abonnement

Introductie van het R6 Membership

Ubisoft heeft aangekondigd dat Rainbow Six Siege een nieuw abonnement zal introduceren: het R6 Membership. Dit abonnement kost $9,99 per maand of $79,99 per jaar en biedt maandelijkse exclusieve inhoud. Deze inhoud omvat onder andere tijdgebonden uitrusting, geanimeerde Legendary skins, 10x Battle level skips, een Bravo Pack en toegang tot de Premium Battle Pass​.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Reacties van de Community

De aankondiging vond plaats tijdens de BLAST R6 Major Manchester 2024 en werd met veel kritiek ontvangen door de fanbase. Rainbow Six Siege is geen gratis te spelen game en kent al een uitgebreid systeem van microtransacties. Veel spelers zien het nieuwe abonnement als een extra manier om geld te verdienen aan een spel dat al betaalde inhoud heeft. Op platforms zoals Reddit werd zelfs een boycot van het abonnement voorgesteld​​.

Operation New Blood

Het nieuwe seizoen van het spel, genaamd Operation New Blood, zal op 11 juni 2024 van start gaan. Dit seizoen brengt verschillende updates met zich mee, waaronder:

  • Herwerking van de Recruit Operator: De Recruit krijgt een nieuwe look en nieuwe archetypes voor aanvallers en verdedigers. Dit biedt spelers de mogelijkheid om hun uitrusting aan te passen met twee gadgets, afhankelijk van hun rol​.
  • Balansaanpassingen: Fenrir en Solis krijgen aanzienlijke aanpassingen om de balans in het spel te verbeteren. Zo worden de F-Natt Dread Mines van Fenrir minder krachtig en krijgt Solis’ SPEC-IO Electro Sensor een kortere duur en bereik​​.
  • Nieuwe Gadgets en Map Updates: Naast de herwerking van operators en balansaanpassingen, zullen er nieuwe gadgets en aanpassingen aan de Stadionsmaps geïntroduceerd worden. Ook zal prikkeldraad nu schade toebrengen aan aanvallers​.

Kritiek en Toekomst

De negatieve reacties van de spelersgemeenschap wijzen erop dat velen de introductie van het R6 Membership zien als een vorm van geldklopperij, vooral gezien de bestaande microtransacties in het spel. Het is duidelijk dat Ubisoft met deze stap probeert de levensduur van Rainbow Six Siege te verlengen en extra inkomsten te genereren. De impact van deze ontwikkeling op de populariteit van het spel zal moeten blijken.

Lees hier het laatste game nieuws om op de hoogte te blijven van alle nieuwe games en updates over Rainbow Six Siege.