Sony schrapt PSN-verplichting voor pc-versie Helldivers 2

helldivers 2 gameplay vs automatons

Geen update voor PSN-verplichting

Sony PlayStation heeft officieel bevestigd dat de eerder aangekondigde verplichting voor pc-spelers om een PlayStation Network (PSN)-account aan te maken voor Helldivers 2, niet wordt doorgevoerd. Dit nieuws werd gedeeld via een post op X (voorheen Twitter). Sony heeft naar eigen zeggen geluisterd naar de feedback van de spelers en de geplande mei-update, die deze verplichting zou introduceren, geannuleerd. Het bedrijf bedankt de spelers voor hun input en belooft de gemeenschap op de hoogte te houden van toekomstige plannen. Vooralsnog blijft onduidelijk of de verplichting op een later moment alsnog ingevoerd zal worden.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Initiële plannen en weerstand

Begin mei kondigde Sony Interactive Entertainment aan dat pc-spelers van Helldivers 2 hun Steam-account moesten koppelen aan een PSN-account. Deze maatregel zou vanaf 6 mei 2024 verplicht worden, en spelers kregen tot 4 juni 2024 de tijd om hun accounts te koppelen. Zonder PSN-account zouden ze na deze datum de game niet langer kunnen spelen. Sony beweerde dat deze maatregel bedoeld was om pc-gamers beter te beschermen tegen ongepast gedrag van andere spelers. Echter, deze beslissing stuitte op veel weerstand binnen de Helldivers 2-gemeenschap.

helldivers 2 feedback reviews
Amount of negative reviews for helldivers 2 the last few days

Verwijdering uit de Steam-winkel

Naast de kritiek op de PSN-verplichting, werd afgelopen weekend ook bekend dat Sony de third-person alien-shooter Helldivers 2 in 177 verschillende landen van Steam had verwijderd. In deze landen was het voor spelers niet mogelijk om op officiële wijze een PSN-account aan te maken, wat de verplichte koppeling praktisch onmogelijk maakte. Het is momenteel onduidelijk of en wanneer Helldivers 2 opnieuw beschikbaar zal worden in de Steam-winkel voor deze landen.

Sony’s reactie op feedback

De beslissing om de PSN-verplichting te schrappen lijkt een reactie te zijn op de kritiek van spelers. Sony heeft erkend dat de maatregel onbedoelde gevolgen had en geeft aan te willen werken aan oplossingen die beter aansluiten bij de wensen van de community. De beslissing wordt door veel spelers van Helldivers 2 positief ontvangen, maar de vraag blijft of Sony in de toekomst alsnog aanvullende maatregelen zal nemen om spelersgedrag te reguleren.

Sony heeft beloofd om transparanter te communiceren met de spelersgemeenschap over toekomstige updates en wijzigingen in de game. Voorlopig kunnen pc-spelers Helldivers 2 blijven spelen zonder een PSN-account te hoeven aanmaken.

Lees hier het laatste game nieuws om op de hoogte te blijven van alle nieuwe games en updates over helldivers 2.