Ubisoft kondigt Assassin’s Creed Shadows aan

assassins creed shadows release

Ubisoft heeft onlangs de gaming wereld opgewekt met de aankondiging van hun nieuwste titel in de beroemde Assassin’s Creed-serie: Assassin’s Creed Shadows. Deze aankondiging is een langverwachte onthulling die veel aandacht heeft getrokken, vooral omdat het spel zich zal afspelen in het intrigerende tijdperk van feodaal Japan. Hieronder verkennen we de details van deze aankondiging en wat fans kunnen verwachten van de nieuwste toevoeging aan deze iconische serie.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Officiële aankondiging en eerste details

Op 15 mei 2024, om precies 18:00 Nederlandse tijd, zal Ubisoft officieel Assassin’s Creed Shadows onthullen. Deze onthulling komt na vele speculaties en geruchten binnen de gaming gemeenschap. De game, die voorheen bekend stond onder de werktitel Codename Red, markeert een significante verschuiving in het tijdperk en de locatie voor de serie, met een focus op feodaal Japan.

Assassin’s Creed Shadows Official Cinematic World Premier Trailer

Setting en thema

De keuze voor feodaal Japan als setting is bijzonder relevant gezien de rijke historie en de culturele diepte van dit tijdperk. Dit tijdperk wordt gekenmerkt door samurai krijgers, ingewikkelde politieke intriges, en een bloeiende cultuur van kunst en filosofie. Fans van de serie kunnen waarschijnlijk een gedetailleerd historisch verhaal verwachten, verweven met de fictieve strijd tussen de Assassijnen en de Tempeliers, de centrale antagonistische kracht in de serie.

Verwachte releasedatum en vroege lekken

Hoewel Ubisoft zelf nog geen officiële releasedatum heeft bevestigd, verscheen er kortstondig informatie in de teaser op YouTube, vermeld door VGC, die suggereerde dat het spel zou uitkomen op 15 november 2024. Deze datum lijkt logisch aangezien Ubisoft gewoonlijk haar hoofdtitels in de Assassin’s Creed-reeks in oktober of november uitbrengt. Deze informatie is echter snel verwijderd, wat suggereert dat Ubisoft wellicht nog niet klaar is om de definitieve datum te bevestigen.

Ontwikkeling en eerdere aankondigingen

De ontwikkeling van Assassin’s Creed Shadows werd voor het eerst bevestigd in 2022, waarbij Ubisoft een nieuwe richting in de serie aankondigde. Een jaar na deze bevestiging werd onthuld dat het spel gepland stond voor een release in 2024. Deze aankondigingen hebben de verwachtingen van fans opgebouwd, vooral vanwege de lange ontwikkelingstijd, wat doorgaans wijst op een diepgaand en goed gepolijst eindproduct.

Met de aankondiging van Assassin’s Creed Shadows zet Ubisoft een spannende nieuwe stap in de evolutie van de Assassin’s Creed-serie. De setting in feodaal Japan biedt een rijke achtergrond voor het verhaal en de game mechanics die fans van de serie zijn gaan waarderen. Hoewel er nog veel onbekend is over de specifieke inhoud en gameplay, is de anticipatie hoog. Fans wachten met ingehouden adem op meer onthullingen die Ubisoft zal delen tijdens de officiële aankondiging en daaropvolgende presentaties.

Lees hier het laatste game nieuws om op de hoogte te blijven van alle nieuwe games en updates over Assassins Creed Shadows.