Binnekort kunnen PC Game Pass-abonnees games spelen via GeForce NOW

NVIDIA en microsoft logos

Binnenkort krijgen abonnees van Microsoft PC Game Pass de mogelijkheid hun abonnement te koppelen aan Nvidia, waardoor ze een aantal PC Games van de game Pass-collectie kunnen streamen via GeForce Now. Deze nieuwe functie stelt gebruikers in staat om een deel van de uitgebreide PC Game Pass-collectie te streamen via Nvidia’s streamingdienst. Xbox heeft aangekondigd dat deze functie in de komende maanden beschikbaar zal zijn, wat enthousiasme opwekt bij gamers over de hele wereld.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

In een recente blogpost heeft Xbox bekendgemaakt dat een aantal games uit de PC Game Pass-catalogus beschikbaar zullen zijn op Nvidia’s GeForce NOW. Hoewel het nog niet duidelijk is of de volledige catalogus beschikbaar zal zijn, is dit toch een spannende ontwikkeling voor abonnees. Voorheen moesten spelers de pc-games van Microsoft afzonderlijk aanschaffen om ze via GeForce NOW te kunnen spelen. Nu kunnen ze echter genieten van een naadloze ervaring door simpelweg hun PC Game Pass-abonnement te koppelen aan Nvidia’s platform.

Een opvallend kenmerk van GeForce NOW, vooral voor degenen die het duurste abonnement hebben, is de mogelijkheid om te profiteren van RTX 4080-prestatieniveaus. Dit niveau van grafische kwaliteit is momenteel niet haalbaar met Microsofts eigen Xbox Cloud Gaming-service. Deze upgrade zorgt voor een verbluffende visuele ervaring en tilt het gamen naar een hoger niveau.

De samenwerking tussen Microsoft en Nvidia kwam tot stand door een tienjarige overeenkomst waarbij Xbox PC-games werden gelicentieerd voor GeForce NOW. Deze overeenkomst maakte deel uit van een bredere strategie van Microsoft om de bezorgdheid van toezichthouders weg te nemen met betrekking tot de voorgestelde Activision Blizzard-overname. Eerder werd deze deal echter tegengehouden door een Britse toezichthouder, maar de samenwerking met Nvidia is een positieve stap voorwaarts voor beide bedrijven.

GeForce NOW is beschikbaar op verschillende platforms, waaronder Windows, Mac, Google Chromebrooks, smartphones en televisies met Android TV. Het biedt verschillende abonnementsopties, waarvan het goedkoopste abonnement gratis is en gebruikers een gamingsessie van maximaal een uur biedt. Voor slechts 10 euro per maand kunnen gebruikers echter genieten van zes uur ononderbroken gamen met een resolutie van 1080p en een maximale framerate van 60fps. In vergelijking hiermee kost het Game Pass-abonnement van Microsoft ook 10 euro per maand, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gamers die toegang willen hebben tot een uitgebreide collectie games. Lees hier het laatste software nieuws.