Release van The Elder Scrolls 6 niet verwacht vóór 2028 volgens Phil Spencer

the elder scrolls 6

Tijdens een cruciaal moment in de lopende rechtszaak tussen de Federal Trade Commission en Microsoft over de overname van Activision Blizzard, heeft Phil Spencer, de CEO van Xbox, aangekondigd dat fans van The Elder Scrolls-franchise nog geduld moeten hebben. Volgens Spencer zal het nog minstens vijf jaar duren voordat The Elder Scrolls 6 het daglicht zal zien.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Deze aankondiging werd gedaan toen Phil Spencer tijdens de rechtszaak ondervraagd werd over de toekomstige platforms waarop The Elder Scrolls VI beschikbaar zal zijn. Het hoofd van Xbox gaf aan dat dit nog onzeker is, vooral omdat de game zich op zo’n verre horizon bevindt dat het moeilijk is om te voorspellen welke platforms er op dat moment zullen zijn. Hij deelde zijn inzicht: “Hetzelfde team dat momenteel de laatste hand legt aan Starfield, werkt ook aan deze game. Dit betekent dat we het hebben over een project dat waarschijnlijk meer dan vijf jaar verwijderd is.”

Interview in 2021 over The Elder Scrolls VI

In een eerder interview in 2021 leek Spencer te suggereren dat The Elder Scrolls VI niet beschikbaar zou zijn op PlayStation-consoles. Echter, volgens The Verge lijkt hij nu onzeker over die uitspraak. “Op het moment dat ik dat zei, geloofde ik dat het waar was, maar ik kan me nu geen publieke verklaring herinneren.”

The Elder Scrolls 6 markeert het langverwachte vervolg op The Elder Scrolls V: Skyrim, dat in 2011 werd uitgebracht. Hoewel Bethesda in 2018 een korte teaser van de game onthulde, zijn er tot op heden nauwelijks details vrijgegeven over de inhoud van het spel.

Introducite van Elder Scrolls 6

FAQ’s over The Elder Scrolls 6:

  1. Waarom duurt het zo lang voordat The Elder Scrolls 6 wordt uitgebracht? De vertraging wordt grotendeels toegeschreven aan het feit dat hetzelfde ontwikkelingsteam momenteel werkt aan de afronding van Starfield, wat hun aandacht en middelen heeft opgeëist.
  2. Zal The Elder Scrolls 6 beschikbaar zijn op PlayStation-consoles? Hoewel eerdere uitspraken van Phil Spencer dit leken uit te sluiten, heeft recente onzekerheid tot speculatie geleid. Het definitieve platform is nog niet bevestigd.
  3. Welke informatie is er tot nu toe vrijgegeven over The Elder Scrolls 6? Bethesda heeft tot nu toe zeer beperkte details onthuld, en er is geen uitgebreide informatie beschikbaar over het verhaal, de setting of de gameplay van de game.

Lees hier het laatste game nieuws.