Restwaarde voor uw devices ontvangen? Ga op zoek naar een hardware opkoper!

Heeft u oude laptops, computers of andere devices op kantoor staan, en worden deze niet meer gebruikt? Dan is een hardware opkoper misschien de beste oplossing. In dit artikel lichten we toe wat een hardware opkoper doet, wat de voordelen voor u zijn en welke stappen u moet ondernemen om hier gebruik van te maken. Lees snel verder!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Wat is/doet een hardware opkoper?

Een hardware opkoper geeft apparatuur een tweede leven. Dit betekent dat oude apparaten die niet meer gebruikt worden, worden gerepareerd en weer worden doorverkocht. De refurbished hardware komt dus niet bij het afval te liggen, maar wordt hergebruikt. Deze IT dienst heeft voordelen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Zo krijgt u vaak een mooi prijsje voor de oude hardware die u toch niet meer gebruikt.

Wat zijn de voordelen van hardware laten opkopen?

Uw oude hardware laten opkopen heeft mooie voordelen, zoals:

  • Een hoge restwaarde: U krijgt een mooi prijsje voor de niet gebruikte apparatuur.

  • Veilige dataverwijdering: Uw achtergebleven data wordt 100% veilig verwijderd. U krijgt na verwijdering ook een certificaat als bewijs.

  • Snel en weinig gedoe: Het hele proces geeft u uit handen. Zo hoeft u de apparatuur niet weg te brengen, en wordt en kan een IT bedrijf tijdens werkuren of voor/na werktijd de apparatuur ophalen.

  • Goed voor het milieu: U draagt met hardware laten opkopen bij aan een circulaire inzet van IT. Dit betekent dat de oude apparatuur hergebruikt kan worden, en niet op de schroothoop terecht komt.

Hardware laten opkopen, zo werkt het!

Bent u geïnteresseerd in het laten opkopen van oude hardware? Dan zijn er een aantal eenvoudige stappen die u moet ondernemen om het proces te laten starten. De stappen hebben we hier voor u op een rijtje gezet:

  • Stap 1: U kunt zich aanmelden met een formulier of door een IT bedrijf te bellen.

  • Stap 2: U krijgt een vrijblijvende waardebepaling. Dit betekent dat de waarde van uw oude hardware door de IT partij wordt bepaald. U zit hier nog nergens aan vast.

  • Stap 3: Akkoord met het voorstel? Dan wordt er een afspraak met u gemaakt voor het ophalen van de devices.

  • Stap 4: De hardware wordt opgehaald, geregistreerd en de achtergebleven data wordt verwijderd.

  • Stap 5: U krijgt een rapportage. Deze bevat een overzicht van de ingeleverde apparatuur, de status, de restwaarde en de certificaten van verwijdering.

  • Stap 6: Er wordt uitbetaald. U ontvangt een creditfactuur en de restwaarde wordt overgemaakt.

Let op! De apparatuur moet werkend zijn!

Bijna al uw apparatuur is geschikt voor het laten opkopen. Zo worden computers, beeldschermen, printers, tablets, servers en telefoons bijvoorbeeld opgekocht. De enige voorwaarde is dat de apparatuur werkend is. De devices moeten kunnen worden doorverkocht, anders worden ze niet aangenomen. Voordat u het proces van opkopen begint is het dus altijd goed om alles even kort te checken.