Server verhuur? Steeds meer bedrijven maken er gebruik van!

Heeft u er wel eens aan gedacht om gebruik te maken van server verhuur? Een server huren brengt diverse voordelen met zich mee, deze voordelen worden besproken in dit artikel. Ook komt u meer te weten over de mogelijkheden. Hoe werkt het huren van een server? Kan ik gebruikmaken van de nieuwste modellen? De antwoorden vindt u op deze pagina!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Waarom kiezen voor server verhuur?

Het huren van een server is aantrekkelijk voor ondernemers. Bekijk hieronder de voordelen:

  • Minder druk op uw IT-afdeling: binnen uw organisatie heeft uw IT-team al voldoende taken in handen. Een server onderhouden vergt over het algemeen veel tijd. Als u een server huurt is de verhuurder verantwoordelijk voor het onderhoud en eventuele reparaties. Kortom, uw IT-medewerkers houden tijd over voor andere belangrijke taken binnen uw organisatie.
  • Kostenbesparing: u hoeft geen geld te investeren in uw eigen serverinfrastructuur. U investeert alleen in de resources die uw onderneming gebruikt.
  • Hoge flexibiliteit: soms heeft u meer servers nodig. Via een serververhuurbedrijf past u in een handomdraai uw behoefte aan, zonder hoge bedragen te investeren of verlies te leiden. U doet zonder consequenties afstand van een server, of voegt er juist een toe!
  • Innovatie: door servers te huren maakt u sneller gebruik van de nieuwste technologie. Heeft uw bedrijf behoefte aan innovatie? U vervangt uw gehuurde server binnen 24 uur voor een nieuwer model!

Wat is de werkwijze van een serververhuurbedrijf?

Via de website van een serververhuurbedrijf kiest u uw server uit. Bij de meeste bedrijven kunt u kiezen uit gerenommeerde merken, denk aan Dell, Cisco, IBM en bijvoorbeeld NVIDIA.

Stel u wilt een NVIDIA DGX A100 huren. Via de website selecteert u dit model, vervolgens kiest u tot welke datum u deze server wilt huren. Na het invullen van uw wensen kan uw offerte gemaakt worden en kunt u uiteindelijk de NVIDIA DGX A100 huren tot uw gewenste einddatum.

De meeste serververhuurbedrijven zijn erg flexibel. Heeft u de server maar een dag nodig? Geen probleem! Het is zelfs mogelijk om een server voor enkele jaren te huren.

Snelle levering en installatie.

Bij de meeste verhuurders hanteren ze een snelle levertijd, soms kan de server al binnen 2 uren worden afgeleverd en geïnstalleerd. Erg handig wanneer u een spoedklus moet afhandelen! Maar ook wanneer u de server niet meer nodig heeft, halen ze deze spoedig op.

Verwijdering van uw data!

Als onderneming maakt u gebruik van gevoelige data. Een professioneel serververhuurbedrijf zorgt dat uw data niet in handen komt van derden. Na het inleveren van de server wordt al uw data van de server vernietigt. Dit hoeft u dus niet zelf te doen!