Uw zakelijke laptop verkopen? Wees alert!

Bij het verkopen van uw zakelijke laptop moet u alert zijn! Ga alleen in zee met een gecertificeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in de inkoop van hardware. Op uw systemen staan namelijk waardevolle gegevens voor criminelen, zelfs wanneer u denkt dat deze zijn gewist. Uw zakelijke laptop verkopen kan u dus duur komen te staan wanneer deze in verkeerde handen terechtkomt. Cybercriminelen zouden bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van uw achtergebleven gegevens om u te chanteren.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Het gevaar van een datalek!

Als criminelen waardevolle gegevens aantreffen op uw oude laptop, zullen ze proberen hiermee geld te verdienen. Meestal doen ze dit door u te bedreigen. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze uw data vrij gaan geven als u geen geld overmaakt.

Een andere mogelijkheid is dat ze uw gevoelige gegevens verkopen op de zwarte markt. Op de zwarte markt zijn namelijk voldoende criminelen te vinden die grof geld betalen voor bedrijfsgegevens. Deze personen gebruiken uw gegevens om fraude te plegen, of om toegang te krijgen tot uw bedrijfsnetwerk. Wanneer ze eenmaal toegang hebben tot uw netwerk installeren ze ransomware, dit is software die uw computers gijzelt. Kortom: nog een manier van afpersen!

Wat doet een gecertificeerd bedrijf met uw zakelijke laptop?

In Nederland zijn er diverse bedrijven te vinden die gespecialiseerd zijn in de inkoop van hardware. Deze bedrijven verwijderen uw data grondig en brengen de laptop opnieuw op de markt. Uw laptop verkopen ze als refurbished systeem aan particulieren of bedrijven. U weet dus zeker dat uw gevoelige gegevens niet op straat komen te liggen.

Van defecte laptops worden de werkende onderdelen hergebruikt in andere systemen. Uw oude laptop heeft dus altijd waarde!

Waarom uw oude laptop verkopen?

Naast het voorkomen van een datalek, zijn er tal van andere redenen om uw onbenutte laptops te verkopen. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

  • Meer ruimte: de ongebruikte systemen nemen ruimte in beslag. Deze ruimte kunt u gebruiken voor doeleinden die op dit moment wel belangrijk zijn.

  • Minder verspilling: de waarde van de laptops neemt alleen maar af. Uiteindelijk doet u er toch wel afstand van, u zou er dus wellicht nog wat aan kunnen verdienen.

  • Duurzaam en milieuvriendelijk: de systemen krijgen een tweede leven. Voor u zijn de laptops misschien overbodig, maar er bestaat een aanzienlijke vraag naar uw laptops bij zowel particulieren als bedrijven.

  • Herinvesteren: de opbrengst kunt u herinvesteren om de efficiëntie en productiviteit binnen uw onderneming te verhogen. U kunt bijvoorbeeld denken aan het aanschaffen of upgraden van technologie.