Microsoft Edge 118.0.2088.46: Een Overzicht van de Nieuwe Features

microsoft edge logo

Microsoft heeft onlangs de nieuwste versie, 118, van de Edge-browser uitgebracht, een opmerkelijke update die verbeteringen introduceert en de gebruikerservaring naar een hoger niveau tilt.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Verfijnde Zoekervaring op Pagina’s

Een van de opvallende verbeteringen in deze versie is de vereenvoudigde zoekfunctionaliteit op een pagina. Met de slimme update voor ‘Find on page’ wordt het nu moeiteloos om specifieke woorden of zinnen te lokaliseren, zelfs bij spelfouten. De suggesties voor gerelateerde overeenkomsten en synoniemen dragen bij aan een efficiëntere online zoekervaring.

Afscheid van Microsoft Edge for Business-balk

Voor zakelijke gebruikers is de specifieke Microsoft Edge for Business-balk nu verleden tijd. Dit draagt bij aan een gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke interface, waarmee beheerders een productieve en veilige browse-omgeving kunnen bieden aan gebruikers op zowel beheerde als onbeheerde apparaten.

Iconische Verandering in de Sidebar

In een toekomstige update zal het Bing-pictogram in de zijbalk van Microsoft Edge veranderen naar het nieuwe Copilot-pictogram. Hoewel deze verandering puur cosmetisch is, geeft het een frisse uitstraling aan de gebruikersinterface.

Beveiligingsbeleid en Nieuwe Functionaliteiten

Naast gebruikersinterfaceverbeteringen zijn er ook nieuwe beveiligingsfuncties toegevoegd:

ExemptSmartScreenDownloadWarnings-policy

Beheerders hebben nu de mogelijkheid om een lijst van bestandsextensies te maken die zijn vrijgesteld van SmartScreen AppRep-waarschuwingen voor specifieke domeinen, waardoor aangepaste beveiligingsinstellingen mogelijk zijn.

Nieuwe Microsoft Edge Update Policies

Beheerders hebben nu meer controle over het downloaden van updates via gemeten verbindingen met de introductie van de MeteredUpdatesDefault en MeteredUpdates-policies.

De Toewijding aan Verbetering

Deze reeks updates getuigt van Microsoft’s voortdurende inzet om de Edge-browser te verbeteren en aan te passen aan de diverse behoeften van gebruikers.

Details van Microsoft Edge 118.0.2088.46

 • Versienummer: 118.0.2088.46
 • Releasestatus: Definitief
 • Besturingssystemen: Linux, macOS, Windows 10, Windows Server 2016, Windows Server 2019, Windows 11
 • Licentietype: Freeware

Voor meer gedetailleerde informatie en om de nieuwste versie te downloaden, kun je terecht op de officiële Microsoft Edge-website. Of lees meer over het laatste software nieuws.

FAQ

 1. Hoe kan ik de nieuwe zoekfunctionaliteit op een pagina gebruiken?
  • De nieuwe zoekfunctionaliteit is ingebouwd in ‘Find on page.’ Typ gewoon uw zoekterm in en selecteer de voorgestelde woorden om snel het gewenste te vinden.
 2. Waarom is de Microsoft Edge for Business-balk verwijderd?
  • De verwijdering van de Microsoft Edge for Business-balk draagt bij aan een meer gestroomlijnde gebruikersinterface, waardoor beheerders een efficiëntere browse-omgeving kunnen aanbieden.
 3. Hoe kan ik controleren of mijn besturingssysteem compatibel is met deze update?
  • Raadpleeg de lijst met ondersteunde besturingssystemen in de bovenstaande details om te controleren of uw systeem compatibel is met Microsoft Edge 118.0.2088.46.