Release van Counter-Strike 2 komt deze zomer

Counter Strike 2

Valve lanceert deze zomer Counter-Strike 2 als een kosteloze upgrade voor CS:GO, met talrijke verbeteringen en vernieuwingen. Counter-Strike 2, gebaseerd op de Source 2-engine, markeert een officiële aankondiging van Valve. Het spel belooft een aanzienlijk verhoogde kwaliteit met een focus op verbeterde maps en een geoptimaliseerde tickrate in vergelijking met CS:GO.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Counter-Strike 2 presenteert een reeks opmerkelijke verbeteringen ten opzichte van het vorige Global Offensive. Valve heeft via sociale media aangegeven dat ze elk facet van de Counter-Strike-ervaring grondig hebben herzien. De studio heeft details gedeeld over drie specifieke verbeteringsgebieden. Deze verbeteringen omvatten aanzienlijke upgrades en revisies voor de in-game maps, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de nieuwste Source 2-tools en renderfuncties. Valve heeft hierbij drie verschillende benaderingen gehanteerd.

De eerste strategie, “touchstone”, is toegepast op de ‘klassieke maps met stevige fundamenten’. Deze maps hebben verbeteringen gekregen op het gebied van belichting en karakterdetails, zonder ingrijpende veranderingen. De tweede aanpak betreft “upgrades” voor specifieke speelvelden, waarbij verbeterde Source 2-belichting wordt gebruikt in combinatie met een geoptimaliseerd rendersysteem voor realistische materialen, lichteffecten en reflecties. De oudste speelvelden zijn volledig opnieuw opgebouwd met behulp van Source 2.

Release trailer CS:GO 2

Wat betreft de tickrate, heeft Valve zich gericht op een aanzienlijke verbetering ten opzichte van CS:GO. De tickrate bepaalt hoe snel in-game acties, zoals schieten en bewegen, worden verwerkt door de gameserver. Deze acties worden geëvalueerd op specifieke tijdstippen, zogenaamde ticks, en de tijdsintervallen tussen deze ticks zijn minimaal, volgens Valve. Een lage tickrate kan vertraging veroorzaken. Counter-Strike 2 introduceert een systeem met sub-tick updates, waardoor servers het exacte moment van spelersbewegingen en schoten kunnen vastleggen. Zo kan de server de acties van spelers tussen ticks nauwkeurig berekenen.

Rookeffecten zijn eveneens verbeterd in Counter-Strike 2. Rookgranaten zijn dynamische, volumetrische objecten geworden die interactie hebben met de omgeving, waaronder verlichting, schoten en explosies. Rook kan tijdelijk worden verstrooid door schoten en explosies en verspreidt zich op natuurlijke wijze door ruimtes, zelfs via deuropeningen en gebroken ramen. Bovendien zijn de gebruikersinterface en audio herzien voor Counter-Strike 2. Source 2-tools zijn ook beschikbaar gesteld voor communityleden die hun eigen maps willen creëren.

Valve is begonnen met beperkte playtests voor Counter-Strike 2, volgens een aankondiging op de website van het spel. Een selecte groep CS:GO-spelers, gekozen op basis van factoren zoals recente speeltijd op officiële Valve CS-servers, “vertrouwensfactor” en Steam-accountstatus, krijgt toegang tot deze testversie. Geselecteerde gebruikers worden op de hoogte gebracht via het hoofdmenu van CS:GO. In de toekomst zullen meer spelers aan de testversie worden toegevoegd.

Counter-Strike 2 wordt deze zomer officieel gelanceerd op Steam als een kosteloze upgrade voor Counter-Strike: Global Offensive. Spelers behouden hun inventaris met skins bij de overgang. Valve heeft beloofd dat bij de officiële release deze zomer alle nieuwe functies in het spel zullen worden onthuld.

Lees hier het laatste game nieuws.